Emma Iivonen | ES Palvelut Oy

”Haluan edistää nuorten yrittäjien asiaa”

Emma Iivonen vaihtoi turvallisen palkkatyön yrittäjyyteen. Enää hän ei voi kuvitella tekevänsä töitä toiselle. Yrittäjien jäsenenä hän haluaa vaikuttaa ja saada nuorten yrittäjien äänen kuuluviin.

Emma Iivosen tie yrittäjäksi kävi irtioton kautta. Hänellä oli hyvin palkattu, vakituinen työ suuressa vakuutusyhtiössä. Pienten lasten äitinä se tuntui vakaalta ja huolettomalta. Kun lapset varttuivat, Iivonen alkoi miettiä, mitä hän todella haluaa työelämältä.

– Vuosien varrella moni kollega kysyi, miksen myy osaamistani yrittäjänä. Vakuutusalalla se on vaihtoehto. Vielä silloin en kuitenkaan uskaltanut ottaa isolta tuntunutta askelta. Lopulta sanoin itseni irti vailla tietoa siitä, mitä seuraavaksi tekisin. Moni piti varmasti minua hulluna: lähteä nyt hyvästä työpaikasta tyhjän päälle.

Kolmekymppinen Iivonen mietti seuraavaa siirtoaan. Yrittäjyys houkutteli, mutta yritysidea oli hukassa. Loppuvuodesta 2020 puhelin soi. Vakuutus- ja palkitsemisratkaisuihin erikoistunut Suomen Yrittäjäturva tarjosi Iivoselle työtä.

– En tahtonut enää palkkatyöhön, mutta ryhdyin Suomen Yrittäjäturvan asiamies-yrittäjäksi.

Iivosen yrityksen ES Palvelujen asiakkaita ovat toiset yrittäjät. Hän kartoittaa, kuinka heidän sosiaali- ja eläketurvansa on rakennettu ja konsultoi, miten se olisi parasta järjestää.

– Myyn yrittäjille nykyaikaisia eläke- ja henkivakuutuksia sekä vakuutuksia vakavan sairauden tai työkyvyttömyyden varalle. Niiden avulla voi itse parantaa lakisääteistä turvaansa. Asun Kanta-Hämeen Jokioisissa, mutta asiakkaani ovat ympäri Suomea.

Nuorten yrittäjien ääni kuuluviin

Yrittäjiin Iivonen liittyi vuonna 2021. Yrittäjänä etujärjestön jäsenyys tuntui itsestään selvältä. Oli myös helpottavaa tietää, että jäsenenä saa tarvittaessa apua maksuttomasta lakipuhelimesta. Mahdollisuus vaikuttaa oli Iivoselle tärkeä syy liittyä mukaan.

– Haluan olla mukana edistämässä sitä, että nuorten yrittäjien ääni kuuluu vahvemmin Yrittäjissä ja yhteiskunnassa.

Vapaudella ei ole hintaa
Vaikka yrittäjyyteen liittyy epävarmuutta, se päihittää Iivosen mielestä palkkatyön mennen tullen. Tärkeintä yrittäjyydessä on vapaus ja palkitsevuus.

– Saan tehdä töitä itselleni ja päättää omasta työajastani. Jos työ takkuaa ja aikataulu sallii, voin pitää vapaata ja tarttua toimeen seuraavana päivänä paremmalla fiiliksellä. Silloin saa yleensä enemmän aikaankin!

Iivonen on aina ollut tekeväinen. Nuorempana kaupassa työskennellessään häntä turhautti, ettei oma ahkeruus näkynyt palkassa. Yrittäjänä on toisin.

– Jos yrityksellä menee hyvin, voin olla tyytyväinen itseeni. Se on oman uutteruuteni ansiota. Sama pätee toisinpäin. Jos menee huonosti, syy löytyy useimmiten peilistä.

Yrittäjyys on ehdottomasti Iivosen juttu. Enää hän ei vaihtaisi takaisin entiseen.

– Ajatus toiselle työskentelemisestä tuntuu nykyisin kaukaiselta. Joku juuri kysyi, mitä minulle pitäisi maksaa, että lähtisin toiselle töihin. Mietin, onkohan sellaista rahaa ollenkaan.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi