Isabella Asplund | Liha- ja kalakauppa Köttdisken

Isabella Asplund | Liha- ja kalakauppa Köttdisken

”Luulin että yrittäjän tulee aina pärjätä yksin.”

Kun tietää, mitä tahtoo, on sitä helppo lähteä toteuttamaan – jopa ilman mitään kokemusta liiketoiminnasta. Tämän on kokenut Yrittäjien maalahtelainen jäsenyrittäjä Isabella Asplund. Hän on aina voinut luottaa siihen, että Yrittäjät neuvovat tiukan paikan tullen.

Kuusi vuotta sitten Asplund perusti ensimmäisen yrityksensä liha- ja kalakauppa Köttdiskenin. Nainen lähti matkaan ilman mitään kokemusta yrittäjyydestä. Mukana oli ainoastaan vahva usko omaan liikeideaan.

­ – Uskoin vaan unelmaani tarjota puhtaita, laadukkaita ruoka-aineksia ihmisille myös maaseudulla. Minusta oli hullua, että vaikka maalla tuotetaan kaikkea hyvää, tavallisista kaupoista löytyi vain jauhelihaa, marinoitua broileria ja norjalaista lohta, Isabella Asplund kertoo.

Köttdiskenin alkuvaiheiden jälkeen on tapahtunut jo paljon. Asplund on avannut toisenkin kaupan sekä ravintolan Vaasaan. Nykyään omistajan arkeen kuuluu kaikkien toimipisteiden ohjaus, yhteistyö tavarantoimittajien kanssa, henkilökunnan hallinnointi, uusien ideoiden kehitys ja toteutus sekä paljon muuta. Jokainen päivä vaatii uutta ajattelua ja opettelua.

– Olen aina sanonut: jos haluat oppia paljon, sinusta pitää tulla yrittäjä, hän kiteyttää.

Asplund on saanut huomata myös, ettei yrittäjyyden ja muun elämän yhdistäminen tule itsestään.

– Kun elät pikkulapsiarkea täyspäiväisenä yrittäjänä ja rakennat samalla perheelle omakotitaloa, ei riittämättömyyden tunteelta voi välttyä. Ne hetket, kun kolmivuotias tytär katsoo anovasti silmiin ja työpuhelu vain jatkuu, särkee sydämen. Yrittäjän arki ei ole aina hohtoista. Aikaa on aina liian vähän. En silti vaihtaisi pois päivääkään.

Suurin haaste hänen yrittäjyydessään on kuitenkin ollut oma jääräpäinen mieli. Aluksi Asplund ei osannut pyytää ollenkaan apua. Nimike yrittäjä tarkoitti hänen mielestään sitä, että kaikki tulee tehdä itse. Tämä ajatus sai kuitenkin kyytiä jo Köttdiskenin avajaispäivänä, kun asiakkaiden jono ylsi pihalle asti ja Isabella Asplund sai soittaa ystävänsä apuun.

– Nyt olen ollut jo 6 vuotta yrittäjänä, mutta päivääkään en ole pärjännyt yksin.

Ehkä olisi ollut helpompaa jakaa omistajuus jonkun kanssa, mutta se ei olisi varmasti opettanut Asplundille niin paljon.

– Kaikkea ei onneksi tarvitse tehdä yksin. Kuuden vuoden jäsenyyden jälkeen tiedän, että voin aina luottaa Yrittäjiin. Tiedän, että voin aina kysyä heiltä neuvoa, ja luotan siihen, että he auttavat. Ja jos he eivät tiedä vastausta, niin he tietävät varmasti keneltä kannattaa kysyä, Isabella Asplund painottaa.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi