Jouko Ahola | Like Liikuntakeskus

Jouko Ahola | Like Liikuntakeskus

”En osaa olla muuta kuin yrittäjä”

Jouko Ahola laskee olleensa uransa aikana kaksi vuotta palkkatöissä. Sen jälkeen yrittäjyys vei mennessään.

– Yrittäjyys on antanut mahdollisuuden valita, mitä teen ja koska teen. Yrittäjänä voin esimerkiksi vaikuttaa siihen, että talvisin voin tehdä vain sisätöitä, rakennusalalla pitkään toiminut Ahola sanoo.

Viime vuosina Ahola on keskittynyt kuntosaliyrittäjyyteen. Hän pyörittää salia Hämeenlinnan Tiiriössä. Erikoisuutena on pihalle tehty laajamittainen esterata, jonka Ahola on suunnitellut ja rakentanut kokonaan itse.

Yrittäjänä Aholaa kuvaa parhaiten toimeliaisuus. Hänen vahvuutensa on käsillä tekeminen.

– Olen ihminen, joka tarvitsee koko ajan jotain tekemistä. Teen paljon töitä, mutta samaan aikaan pidän siitä mitä teen. En kaipaa juurikaan vapaa-aikaa. Itse asiassa en tiedä, mitä vapaa-ajalla tekisin.

Yrittäjyys ei ole läheskään aina ollut Aholalle ruusuilla tanssimista. Silloin on tarvittu hyvä riskin- ja stressinsietokykyä.

– En ole koskaan miettinyt huomista enkä murehtinut menneitä. Menneelle ei voi mitään eikä tulevasta tiedä. Isona tukena ja turvana ovat olleet tietenkin elämänkumppanini Hanna sekä veljeni ja vanhempani. Jos joku asia on mennyt mönkään, siihen on saanut apua. Vastoinkäymiset ovat opettaneet sen, että asioiden murehtiminen ei auta vaan on mentävä eteenpäin ja yritettävä parhaansa.

Ilman virheitä en olisi se, joka olen

Uransa aikana Ahola on kokenut paljon. Hän on saanut nauttia ammattiurheilijan tähteydestä, elokuvarooleista kansainvälisissä tuotannoissa sekä tavallisesta yrittäjän arjesta.

– Etenkin kilpailuaikoinani kuulin monesti niitä ”kyllä mäkin jos” -lauseita. Olen tehnyt paljon virheitä, mutta olen myös onnistunut. Ilman tekemiäni virheitä en olisi se, joka olen. Ainakaan minun ei tarvitse koskaan miettiä, mitä jos.

Seuraava haaste ja kokemus on luvassa syyskuussa, kun Aholan perheeseen syntyy toinen lapsi.

– Yksi asia on varma. En tule pitämään isyyslomaa enkä vapaita.

Vaikea korona-aika

Korona-aika on kohdellut kaltoin monia kuntosaliyrittäjiä. Ahola myöntää, että huonosti on mennyt.

– Ainoat, jotka ovat tulleet vastaan, ovat vuokranantajani ja vakuutusyhtiö. Ne ovat kohdelleet vuokralaistaan hyvin. Pankin kanssa ollut sen sijaan ollut ongelmia. En ole saanut maksuaikaa siinä määrin, kun se olisi taloudellisesti ollut mahdollista ja mistä olisin voinut suoriutua.

Seurauksena Aholan piti myydä kaksi sijoitusasuntoaan, joista toinen oli säästetty eläkepäivien turvaksi.

– Pankin mielestä minulla oli liikaa vastuita. Sieltä sanottiin, että asunto on myytävä hinnalla millä hyvänsä tai sitten se pakkohuutokaupataan.

Vaikeuksista huolimatta Ahola päätti laajentaa kuntosaliaan, kun siihen tuli mahdollisuus samasta kiinteistöstä vapautuneen tilan myötä.

– Jos ja kun ajat paranevat, sille on käyttöä. Muussa tapauksessa hakkaan vain päätä seinään.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi