Juuso Luodesmeri | Eurajoen Romu

Juuso Luodesmeri | Eurajoen Romu

”Yrittäjissä on jokin yhteinen nimittäjä”

Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri haaveili yrittäjyydestä jo ala-asteella. 19-vuotiaana hän perusti yrityksen, joka lajittelee ja kierrättää metallia ja käy jalometalleilla kauppaa ympäri maailman. Ulkomaankauppaa on takana nyt 25 vuotta. Sinä aikana hän on saanut Yrittäjien ilmaisesta neuvonnasta vastauksen lukemattomiin kysymyksiin.

– Yrittäjissä on jokin erityinen piirre, jonka tunnistaa heti, kun heidän kanssaan käy juttusille, Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri sanoo.

Hän liittyi Eurajoen Yrittäjiin heti vuonna 1994 oman yrityksen perustaessaan. Verkostojen ja yhteistyön tarve sai hänet etsimään kaltaistensa seuraa, ja sitä löytyi.

Kokemukset yhdistävät

– On välttämätöntä vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, joita yrittäjän elämään kuuluu. Vaikka paljon hyvääkin tehdään, Suomessa ei aina ole helppoa olla yrittäjä. Byrokratia ja yritystoiminnan haasteet laittavat välillä kapuloita rattaisiin. Toisten kannustus on siksi äärimmäisen tärkeää, Juuso Luodesmeri sanoo.

Hänen sydäntään lähellä on erityisesti nuorten yrittäjien sparraus. Luodesmeri on käyttänyt koko yrittäjänuransa ajan myös Yrittäjien jäsenpalveluita ja kannustaa muitakin käyttämään.

– Eniten arvostan neuvontaa lakiasioissa – apua saa nopeasti, helposti ja ilmaiseksi. Olemme tehneet 25 vuotta ulkomaankauppaa, ja monenlaisiin kysymyksiin on tarvittu vastauksia, Juuso Luodesmeri sanoo.

Ympäristötyötä metallien lajittelulla

Eurajoen Romu työllistää nyt 90 henkilöä, ja sen liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa.

Raaka-ainepörssin heilahduksia seurataan Eurajoen Romun pääkonttorilla tarkasti: maailmanmarkkinahinnat vaikuttavat olennaisesti ulkomaankauppaa tekevän yrityksen menestykseen. Eurajoki Group -konserni käy kauppaa erityisesti Kauko- ja Lähi-itään. Suomessa toimintaa on kymmenellä paikkakunnalla. Yritys ostaa, lajittelee ja myy metalliromua ja myös vuokraa siirtolavoja ja kierrätyslaatikoita.

– Ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä, ja tein jo alussa päätöksen keskittyä metallien kierrätykseen. Ala on käynyt läpi ison murroksen, mutta tulin mukaan juuri sopivalla hetkellä: kun metallien kauppa Suomesta ulkomaille vapautui, olin nuori ja vikkelä omaksumaan uudet tuulet, Juuso Luodesmeri sanoo.

Koronan alkuvaiheessa raaka-ainemarkkinat rysähtivät alas koronan vaikutuksesta, mutta hyvin nopeasti myös palautuivat ja nyt kurssit ovat nousseet historiallisen korkealle. Pientä ylikuumenemista on havaittavissa.

Yrityksen kokoluokkaa hän ei nuorena osannut kuvitella; tekipähän vain asioita, jotka itsestä tuntuivat oikeilta.

– Itse tekeminen on minusta aina ollut mielekkäämpää kuin pelkkä kasvun tavoittelu, Luodesmeri sanoo.

Silti Eurajoen Romu on edelleen vahvasti kasvun uralla: tähän asti yrityksellä on joka vuosi ollut taipumus ylittää tavoitteensa.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi