Kaius Gestranius | Jävla Sås Bolag O

Kaius Gestranius | Jävla Sås Bolag Oy

”Ideoiden pallottelu on valtavan tärkeää”

Jävla Sås -kastikkeiden isä Kaius Gestranius on tavannut Yrittäjien kautta paljon tärkeitä kumppaneita. Nyt hän tahtoo auttaa myös muita eteenpäin. Yrittäjien uutiskirje kertoo, mitä yrittäjämaailmassa tapahtuu, ja tapaamisissa pääsee vaihtamaan ajatuksia muiden kanssa.
Jävla Sås Bolagin kastikkeet saivat lentävän lähdön Leijonan luola -tv-ohjelmasta. Kotikeittiössä ensin kastikkeitaan keitellyt Kaius Gestranius huomasi, että kaikkea ei yksin pysty hoitamaan. Nyt Vuoksenniskan vanhassa Siwassa häärii kolme työntekijää, ja tuotteita on myynnissä ympäri Suomea S- ja K-kauppojen valikoimissa.

– Huolella juostaan ees taas, hän kuvaa yrittäjän arkea.

Vaikka tuotanto on sinänsä yksinkertaista – ainekset keitetään kastikkeiksi ja ne pullotetaan – , tuotekehitys ja markkinointi pitävät yrittäjän kiireisenä.

Puhtaita makuja uutuustuotteissa

Yrityksen muutettua isompiin tiloihin Gestranius on voinut myös laajentaa tuotevalikoimaansa lempiharrastustensa eli grillauksen ja savustuksen suuntaan: Vuoksenniskalla järjestetään aika ajoin myös pop up -henkistä ruuan ulosmyyntiä.

– Se käy niin helposti. Panen lihat aamulla savustumaan ja ilmoittelen sosiaalisessa mediassa, että tulkaapa hakemaan, Gestranius kuvailee.

Ruokatuotteille yksi keino tavoittaa kuluttajia ovat maistatukset. Koronakriisin myötä ne jäivät pois samoin kuin yleisötilaisuudet, kuten markkinat. Onneksi ne ovat hiljalleen palaamassa.

– Korona toi myös hyviä asioita, Suomalaiset tuntuvat arvostavan kotimaisia tuotteita entistä enemmän, ja entistä enemmän kiinnostaa tuotteiden alkuperä sekä vastuullisuus, joka meidän osaltamme on hieno asia.

Hänellä on myös myynnissä Traeger- ja Big Green Egg -grillejä, joissa valmistetaan hitaasti kypsyviä grilliherkkuja.

Kastikesarjaan on parhaillaan kehitteillä uusia makuja, joita ei vielä voi paljastaa.

– Samaa tuttua linjaa, puhtaita hyviä makuja, ja mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita ilman hävikkiä, Gestranius sanoo.

Vasta kolme vuotta toimineelle yritykselle on ollut tärkeää lähiseudun kokeneempien yrittäjien apu ja tuki, että lähiseudun kokeneemmat yrittäjät ovat antaneet tukea ja apua.

– Liityin heti firman perustettuani Kaakkois-Suomen Yrittäjiin. Yhdistyksen uutiskirje on minulle tärkeä kanava seurata, mitä yrittäjämaailmassa tapahtuu.

Jävla Sås Bolagin perustajat ovat verkostoituneet paikallisten yrittäjien kanssa. Yhteisistä tapaamisista saa sekä tukea että tietoa.

– Ideoiden pallottelu ja kokemusten jakaminen on valtavan tärkeää. Itsekin yritän aina ajatella, voinko jotenkin auttaa muita, Kaius Gestranius sanoo.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi