Linda Saukko-Rauta | Redanredan Oy

Linda Saukko-Rauta | Redanredan Oy

”Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittaminen oli erikoista.”

Livekuvittajayrittäjä Linda Saukko-Rauta kokee ”vain vähän piirtelevänsä”. Silti hänen yrityksensä Redanredan kasvaa kohisten, ja yrittäjäjärjestön jäsenyyskin poiki Vuoden valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon.

Nurkkamörkö, harmiton humanisti… Yrittäjä Linda Saukko-Raudan luonnehdinta itsestään ei huou amerikkalaistyylisiä myyntisloganeita. Silti tämä itseoppinut kuvittaja on tehnyt livekuvituksesta menestyvän yrityksen.

Livekuvitus? Mitä se on? Livekuvitus on noussut suosituksi tavaksi kiteyttää ja viestiä esimerkiksi seminaarin tai yrityksen työpajan pääviestit sarjakuvahenkisiksi kuvituksiksi. Aluksi Saukko-Rauta piirsi livekuvituksensa musteella, mutta nyt työ sujuu digitaalisesti.

– Olin piirtänyt musteella ja kokeillut piirtolevyä. Sitten tuli iPad ja halusin pidellä sitä koko ajan. iPad teki minusta kuvittajan, hän kertoo.

Saukko-Raudan varsinainen läpilyönti oli Nordic Business Forum -tapahtuma vuonna 2011. Siellä hän kuvitti puhujien esitykset. Sittemmin Linda Saukko-Rauta on kuvittanut 130 suomalaisyrityksen strategiaviestejä sisäiseen käyttöön ja istunut sadoissa seminaareissa Lissabonia, Reykjavikia, Barcelonaa, Lontoota ja Prahaa myöten. Nykyään Redanredan-yrityksen liikevaihto on vuodessa jo lähes 300 000 euroa.

– Elän unelmaani, hän kuvailee.

Palkinto ja ensimmäinen työntekijä

Yrittäjäjärjestöön kuuluminen on tuonut Linda Saukko-Raudan yrittäjäuraan melkoisen käänteen. Syksyllä 2019 hänet ja IT-palvelujohtamisen konsultti Jaakko Marin palkittiin Suomen Yrittäjien Valtakunnallisina vuoden yksinyrittäjinä. Ensimmäisinä laatuaan.

– Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittaminen oli erikoista. Sain kukkalähetyksiä ja odottamatonta huomiota, kun itse ajattelen, että olen tässä nyt vaan vähän piirtänyt, Saukko-Rauta kertoo.

Palkinto poiki myös erikoisia ja yllättäviäkin tapahtumia, kuten kutsun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle ja Ylen Linnan juhlat -lähetykseen.

Sitten tuli korona korona ja sekoitti pakkaa. Saukko-Raudankin kalenteri tyhjeni aluksi kahdessa päivässä. Tilannetta vaikeutti se, että hän oli palkannut ensimmäisen työntekijänsä juuri tammikuussa.

– Onneksi tilauskuvitus veti edelleen ja pystyin pitämään hänet palkattuna. Delegoin hänelle töitä, mitä en ole osannut ennen tehdä.

Korona-aika on toistaiseksi sujunut hyvin. Tilikausi meni paremmin kuin edellinen, sillä asiakkaat ottivat etälivekuvituksen omakseen. Moni asiakas osti ensin yhden keikan, mutta huomattuaan livekuvituksen tehon, keikkoja tuli lisää.

Työntekijän palkkaaminen oli iso askel, mutta kun sen on kerran tehnyt, Saukko-Rauta harkitsee tulevaisuudessa työllistävänsä toisenkin työntekijän.

– Se voi olla projekti-ihminen, tuottaja tai piirtäjä. Nykyinen työntekijäni on parempi kuvittaja kuin minä, joten häntä on ilo myydä. Palkkaamisen sivukuluista ja virherekrytoinneista pelotellaan, mutta itselleni työntekijä on ollut helpotus erityisesti korona-aikaan, Linda Saukko-Rauta painottaa.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi