Outi Kyöstilä | Kyöstilän tila

Outi Kyöstilä | Kyöstilän tila

”Haluan edistää oman kunnan elinvoimaa kaikin keinoin.”

Outi Kyöstilän tilalla ei halpuuteta, koska ruuan laatu on arvossaan. Moderni maatalousyrittäjä on opiskellut ahkerasti somemarkkinointia ja ymmärtää brändäyksen arvon. Yrittäjien ilmaiset koulutukset ovat olleet ahkerassa käytössä, ja Yrittäjien kautta voi edistää Kyöstilän lempiaihetta: oman kunnan tulevaisuutta.
Kyöstilän tilan verkkokaupassa on tarjolla Hoikka Kyösti -nakkeja, ja Orimattilan parhaassa hampurilaispaikassa Kyöstilän burgeria. Lähiseudulta ja kauempaakin tullaan Villikkalan kylällä sijaitsevaan Farmipuotiin hakemaan lihaa, jonka alkuperän näkee katselemalla ympärilleen.

Outi ja Tomi Kyöstilä ovat sukupolvien ketjussa jo 12. isäntäpari. Heidän aikanaan maito- ja naudanlihatila on siirtynyt luomuun ja automaattilypsyyn 60 lypsylehmän navetassa.

– Elämme nykyajassa perinteitä unohtamatta, Outi Kyöstilä sanoo.

Heillä ei ole halua tai tarvetta kasvattaa tilakokoa, vaan aikomus on pitää yritys perheviljelmän kokoisena. Tomi ja Outi ryhtyivät päätoimiseksi maatalousyrittäjiksi sukupolven vaihdoksen yhteydessä vuonna 2006. Tilapäisapuna hääräävät myös juuri aikuistuneet lapset ja appiukko.

Tuotekehitystä ja stailausta

Outi Kyöstilällä on vahva näkemys siitä, miten maatalousyrittäjä voi nykyaikana pärjätä. Sosiaalisen median ja markkinoinnin lainalaisuudet on syytä hallita. Siksi hän suoritti tuotekehittämisen ammattitutkinnon.

– Joku saattoi ihmetellä, mitä yhteistä minulla on samalle kurssille osallistuvan kampaamo- tai golfkenttäyrittäjän kanssa. Mutta yhteistä on paljonkin: verkkokaupan hallintaa ja tuotekehitystä tarvitaan myös meillä, Outi Kyöstilä sanoo.

Hän on opiskellut myös stailausta ja valokuvausta, ja tilan kuulumiset näkyvätkin tiuhaan tahtiin Facebookin ja Instagramin päivityksissä.

Yhteys päättäjiin on tärkeä

Kyöstilät liittyivät Yrittäjien jäseneksi pari vuotta sitten, ja jo vuoden kuluttua Outi löysi itsensä Orimattilan yrittäjien hallituksesta. Nyt hän vetää tiedotustiimiä, joka on olennainen työkalu yrittäjäjärjestön toiminnassa.

– Minulle on tärkeää pitää yhteyttä paikallisiin päättäjiin. Minua on pyydetty myös kunnallispolitiikkaan, mutta edustan mieluiten juuri yrittäjiä yhteisten asioiden hoidossa. Oman kunnan elinvoima on minun lempiaiheeni: sitä haluan olla edistämässä kaikin voimin, Outi Kyöstilä sanoo.

Hän arvostaa Yrittäjien toimintaa sekä valtakunnallisesti että paikallistasolla. Ilmaiset koulutukset, webinaarit ja neuvontapalvelut ovat Kyöstilän mielestä reippaasti jäsenmaksun arvoisia etuja, joita hän on itsekin käyttänyt tiuhaan.

– Nostan hattua myös sille aktiivisuudelle, jota Yrittäjät osoitti heti koronakevään alettua. Yhteiset ulostulot yrittäjien äänellä olivat tärkeitä. Töitä tehtiin oikealla yrittäjäasenteella: kun tilanne iski päälle, käärittiin hihat ja ryhdyttiin hommiin, Outi Kyöstilä sanoo.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi