Tuula Sirén-Mäkelä | Bello Mondo

Tuula Sirén-Mäkelä | Bello Mondo

”Hiljaisen päivän kurimukseen ei pidä jäädä lojumaan!”

Loimaan Bello Mondossa asiakas saa tutkiskella vaatteita avarissa tiloissa ja vaikka kahvikupillisen samalla nauttien. Tuula Sirén-Mäkelä auttaa jokaista löytämään juuri oikean asun, sillä yksilöllinen palvelu on pienyrittäjän valtti. Loimaalla Yrittäjien yhteistyöllä on pitkät perinteet: siellä osataan antaa apua toinen toisilleen.

Heti yrittäjäksi ryhtyessään Tuula Sirén-Mäkelälle oli selvää, että toisista kannattaa hakea tukea. Ison perheen tyttärenä hän oli tottunut siihen, että porukalla pärjätään paremmin. Hän liittyi saman tien Yrittäjiin, ja on ollut siitä asti aktiivisesti mukana järjestöissä. Paikalliset yrittäjät tunnetaan yhteisistä markkinointitempauksistaan ja hyvästä yhteishengestä.

– Nyt poikkeusaikoina toistemme kannustaminen on erityisen tärkeää. Hiljaisen päivän kurimukseen ei pidä jäädä lojumaan! Yritämme yhdessä selvitä, iloitsemme myös naapuriyrittäjän menestyksestä ja ohjaamme asiakkaita toinen toisillemme, Tuula Sirén-Mäkelä sanoo.

Sitkeys kannatti

Oma naisten – ja kohta myös miesten – vaatteita myyvä puoti on Sirén-Mäkelälle etappi pitkällä työuralla. Nuoresta asti palveluammateissa työskennelleellä hänellä on kokemusta niin apteekin kuin silmälasiliikkeen työstä. Työskenneltyään vaatealalla puolitoista vuotta hän sai kipinän: tämä voisi olla oma juttu.

– Perustin oman yritykseni Loimaalle vuonna 2008. Löysin mieluisan liiketilan, jonka sitkeydellä puhuin itselleni toisten vuokralaistarjokkaiden jäädessä nuolemaan näppejään. Niin syntyi Bello Mondo, naisten laatuvaatteisiin keskittyvä yritykseni, Sirén-Mäkelä kertoo.

Hän arvelee perineensä äidiltään karjalaisen elämänilon ja isältään hämäläisen harkitsevuuden – yön yli nukkumisen taidon. Molemmat ovat olleet tärkeitä avuja yrittäjän taipaleella.

Uutta luomassa

Koronan ensimmäisen aallon aikana Tuula Sirén-Mäkelä joutui sulkemaan liikkeen puoleksitoista kuukaudeksi. Jo aiemmin perustetun nettikaupan avulla hän pystyi onneksi palvelemaan asiakkaitaan. Kaupassa on hänen lisäkseen kaksi puolikasta työpäivää tekevää työntekijää, ja myös harjoittelijoita on jatkuvasti oppimassa alaa.

Bello Mondossa kokeillaan lähiaikoina myös miesten muodin pieniä sarjoja. Yrittäjä kuuntelee tarkasti asiakkaiden toiveita.

– Olen kouluttanut itseäni jatkuvasti muun muassa pukeutumisneuvonnan ja digimarkkinoinnin kursseilla. Varsinkin vaikeina aikoina pitää luoda uutta eikä panna päätä pensaaseen. Kun kaikkensa yrittää, on ainakin itse tehnyt parhaansa!

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi