Tuulikki Castrén | Eläinlääkäriasema Aitovet

Tuulikki Castrén | Eläinlääkäriasema Aitovet

”Jonkun on syytä pitää meteliä meistäkin!”

Nopeasti laajentunut eläinlääkäriasema Aitovet pitää Kouvolan seudulla huolta pienistä ja suurista eläimistä. Eläinlääkäri Tuulikki Castrénille on ollut tärkeää kuulla toisia yrittäjiä, sillä se avartaa omaa ajattelua. Taustalla turvallista tunnetta luo se, että Yrittäjät ajaa pienten yrittäjien asiaa.

Kyläkoulun lopettamisella voi olla hyviäkin seurauksia. Kouvolalainen eläinlääkäri Tuulikki Castrén katseli ikkunasta, kun naapurissa sijaitseva Aitomäen koulurakennus tyhjeni. Hän piti ammatinharjoittajana eläinlääkärin vastaanottoa kotonaan.

– Mietin itsekseni, että onpa kurjaa, että koulutoiminta loppuu. Toiseksi parasta, mitä rakennuksessa voisi tapahtua, olisi eläinlääkäriaseman pyörittäminen. Siellä voisi hoitaa myös isot eläimet, Castrén kertoo.

Hän kävi harrastuksekseen Nuorisoseurantalolla zumbaamassa, ja samassa ryhmässä jumppasi klinikkaeläintenhoitaja Katja Väkiparta. Katjalla oli ollut samanlaisia ajatuksia kyläkoulusta, mutta Tuulikki ehti lausua ne ääneen ensin. Siitä se sitten lähti: yhteinen yritys Aitovet Oy syntyi vuonna 2014.

Ensin yrityksessä oli kaksi eläinlääkäriä ja kolme eläinhoitajaa; nyt kuusi vuotta myöhemmin yrityksessä työskentelee jo parikymmentä henkeä. Palvelut kattavat niin pien- ja suureläinten vaativista tutkimuksista hoitoihin.

– Olemme vastanneet kysyntään ja hankkineet sekä laitteita että erikoisosaamista paikallisten asiakkaiden tarpeisiin, Tuulikki Castrén kertoo.

Yrittäjät toistensa tukena

Kummallakaan perustajista ei ollut yrittäjäkoulutusta. Kun yrityksen henkilöstö on moninkertaistunut, on tullut myös uudenlaisia haasteita. Esimerkiksi työvuorosuunnittelu, viestintä ja kirjanpito vaativat erilaista osaamista ja työaikaa. Viime vuonna Aitovetin liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa.

– Onneksi meillä on erittäin ammattitaitoinen ja itseohjautuva porukka. Mutta kieltämättä on tullut tilanteita, joissa ammattimainen yrittäjäosaaminen olisi ollut tarpeen, Castrén sanoo.

Paikallisen ELY-keskuksen kurssilla kumppanukset huomasivat, miten paljon hyötyä toisten yrittäjien kanssa keskustelusta on.

– Olemme saaneet paljon apua ja neuvoja eri alojen yrittäjiltä. Oma ajattelu avartuu siinä kummasti. Esimerkiksi myyminen on pitkälti samanlaista, myipä sitten palvelua tai tuotetta, Tuulikki Castrén toteaa.

Siksi Yrittäjät on hänen mielestään hyvin tärkeä tukipilari yrittäjätoiminnan taustalla.

– On suuri apu, että Yrittäjiltä saa tarvittaessa esimerkiksi juridista neuvontaa. Ja on tärkeää, että joku ajaa meidän yhteistä asiaamme. Sillä yrittäjäthän tätä maata kannattelevat, pienet ja suuret. Jonkun on syytä pitää meteliä meistäkin!

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi