Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Keravan Yrittäjät

Tältä sivustolta löytyy hyödyllistä tietoa keravalaisille yrittäjille

-Tilannekatsaus Keravan ja Sipoon työllisyysalueen valmisteluun
– Keskeisimmät julkisten hankintojen perusteet, tarjouskilpailut ja
hankintaosaaminen, vinkkejä yrittäjille

– Keravan elinvoiman tunnusluvut

TE-palveluiden järjestämisvastuu ja sen kustannukset siirtyvät valtiolta kuntien muodostamille työllisyysalueille 1.1.2025. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää työnhakijoiden nopeaa työllistymistä hyödyntämällä kuntien palvelutarjonnan kaikkia mahdollisuuksia. (Laki työvoimapalveluiden järjestämisestä 23.3.2023/380)

Keravan ja Sipoo ovat muodostaneet työllisyysalueen. Lue koko tilannekatsaus tästä.

Hankintailta 10.10.2023

Keravan kaupungin hankintaillassa kerrottiin hyödyllistä tietoa julkisiin hankintoihin osallistumisesta.

Tästä koosteesta löydät

  • Yrittäjien muistilistan, Keravan kaupungin hankintayksikön vinkit Keravan hankintoihin osallistumiseen
  • Koosteen koko hankintaillan kattavista materiaaleista.
Yrittäjien muistilista

Keravan kaupungin tarjouspyynnöt

Hankintalain kynnysarvon ylittävistä hankinnoista julkaistaan hankintailmoitus Hilma-ilmoituskanavalla (www.hankintailmoitukset.fi).

  • Tarjoajat voivat tehdä hakuvahteja Hilmaan. Hakuvahti ilmoittaa sähköpostiisi, kun hakuehdot täyttäviä ilmoituksia on julkaistu Hilmassa. Tyypillisesti saat hakuvahdissa edellisenä päivänä julkaistut ilmoitukset, jotka vastaavat hakuvahtisi hakuehtoja. Voit luoda useita hakuvahteja ja kannattaa käyttää erilaisia sanahakuja tarkentamaan hakuvahtisi tuloksia.
  • Ohjeet hakuvahtien tekemiseen: Hakuvahdin tekeminen – YouTube

Tarjouspalvelusta (Cloudia Tarjouspalvelu) on Hilman lisäksi nähtävissä kaikki hankintayksikön juuri sillä hetkellä avoimessa kilpailutuksessa olevat tarjouspyynnöt.

  • Tarjous tehdään Tarjouspalvelussa. Tarjouksen tekeminen tarjouspalvelussa vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröityminen on maksutonta.
  • Linkki Tarjouspalveluun rekisteröitymiseen: Cloudia Tarjouspalvelu

Keravan kaupunki ylläpitää verkkosivuillaan hankintakalenteria tulevista hankinnoista.

Muistilista tarjouksen tekemiseen:

1. Tutustu ensimmäisenä huolella tarjouspyyntöön ja sen kaikkiin liitteisiin. Katso tarkkaan, mitkä kaikki liitteet ja selvitykset vaaditaan toimitettavaksi tarjouksen yhteydessä.

2. Merkitse muistiin lisätietokysymysten esittämisen määräaika ja tarjousten jättämisen määräaika.  

3. Mikäli sinulle herää kysymyksiä tarjouspyyntöasiakirjoihin liittyen, lähetä lisätietokysymykset tarjouspyynnössä ilmoitettuun määräaikaan mennessä Tarjouspalvelun kautta. Hankintayksikkö ei vastaa muilla tavoilla esitettyihin kysymyksiin tarjoajien tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi.

4. Aloita ajoissa tarjouksen tekeminen Tarjouspalvelussa. Tarjouspyynnössä ilmoitetun määräajan jälkeen toimitetut tarjoukset hylätään automaattisesti.

5. Mikäli havaitset tarjouksen täyttämisessä tai lähettämisessä jonkin teknisen ongelman (esim. liitettä ei pysty lataamaan tai jokin muu häiriö), ota yhteyttä välittömästi hankintayksikköön ja Tarjouspalvelun tukipalveluun, puh. +358 20766 1075 ja sähköpostiosoite support@cloudia.fi.

6. Mikäli tarvitset teknistä tukea tarjouksen tekemiseen Tarjouspalvelussa, ole yhteydessä Cloudia Oy:n tukeen, puh. +358 20766 1075 ja sähköpostiosoite support@cloudia.fi.

7. Tarkista huolellisesti ennen tarjouksen lähettämistä, että tarjouksesta löytyvät kaikki tarjouspyynnössä vaaditut tiedot, selvitykset ja liitteet. Tarkista myös, että hinta ja muut vaaditut tiedot on ilmoitettu tarjouksessa tarjouspyynnön vaatimusten mukaisesti.

8. Huomioithan, että tarjouksen voi ottaa vielä muokattavaksi sen lähettämisen jälkeen, mikäli tarjoaja haluaa päivittää tarjoustaan tai huomaa tarjouksessaan virheen tai muun korjattavan asian. Muista lähettää muokkaukseen otettu tarjous uudelleen tarjouksille asetettuun määräaikaan mennessä.

Keskeisimmät julkisten hankintojen perusteet, tarjouskilpailut ja hankintaosaaminen

Hankintapäällikkö Janina Riutta ja hankinta-asiantuntijat Miina Palmu ja Noora Harju-Saarinen, esittelivät keravalaisille yrittäjille räätälöidyssä hankintakoulutuksessa mm. julkisiin tarjouskilpailuihin osallistumisessa huomioitavat asiat ja yrittäjän hankintaosaamisen vahvistamisen kannalta keskeisimmät julkisten hankintojen perusteet.

Tutustu hankintaillan esitykseen ja tarjouspyynnön esittelyyn tästä

Keravan kaupungin hankintatoimen tarjoamaa hyödyllistä tietoa

Keravan elinvoiman tunnusluvut – keravalaisten yritysten toiminnan tukemiseksi tilastotietoa

Keravalaisten yritysten toiminnan tukemiseksi on saatavissa hyödyllistä tilastotietoa, jota Keravan kaupungin elinkeinopalvelut kokoaa ja esittää dynaamisessa infograafissaan. Siinä esitetään keskeiset Keravan elinvoiman tunnusluvut yritystoiminnan, työmarkkinoiden, väestön, verotulokehityksen sekä asuntorakentamisen osalta.

Elinvoiman tunnusluvut -infograafi palvelee nykyisiä ja tulevia keravalaisia yrittäjiä löytämään yritystoiminnan menestystekijät. Yrittäjyys sisältää aina tietyn määrän riskejä. Ennakointiin ja varautumiseen tarvitaankin tilastotietoon perustuvia lukuja ja ennusteita.

Infograafin lähteinä ovat Keuken elinvoimatilastot sekä Uudenmaan ELY-keskuksen tilastot, kuten työllisyyskatsaukset ja maahanmuuttajatilastot. Lisäksi on hyödynnetty Tilastokeskuksen konkurssit ja yrityssaneeraukset -tilastoja, Taloustutkaa sekä Keravan kaupungin omia tilastolähteitä.

Tutustu infograafiin tästä linkistä