19.5.2021 klo 13:06
Uutinen

350 yrittäjää ehdolla Pohjois-Savon kuntien valtuustoihin – määrä kasvoi edellisistä vaaleista

Kuntavaaleissa on ehdolla ennätysmäärä yrittäjäehdokkaita. Eniten yrittäjäehdokkaita suhteessa ehdokasmäärään on Pielavedellä (32 %), Kiuruvedellä, Tervossa, Vesannolla ja Joroisissa (29 %) sekä Vieremällä, Sonkajärvellä ja Kaavilla (25 %). Savon Yrittäjät kannustaa kuntalaisia äänestämään yrittäjiä, sillä yrittäjät ymmärtävät sen, mistä kunnan elinvoima syntyy.

– On mahtavaa, että yrittäjät ovat kasvattaneet osuuttaan kuntavaaliehdokkuuksissa. Vuonna 2012 meillä oli ehdolla 190 yrittäjäehdokasta, 2017 vaaleissa 330 ja nyt 350. Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet yrittäjäehdokkaita kaikkiin puolueisiin, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren toteaa. Päättyvälläkin vaalikaudella Pohjois-Savo on ollut valtakunnan kärkipaikoilla yrittäjävaltuutettujen suhteellisessa määrässä (25 %).

Yrittäjäehdokkaiden määrä kasvoi valtakunnan tasollakin reilusti. Lähes 6500 yrittäjää on ehdolla eri puolueiden listoilta, mikä on melkein 500 enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Pohjois-Savossa eniten yrittäjiä on ehdolla keskustalla (120), toiseksi eniten kokoomuksella (79) ja kolmanneksi eniten perussuomalaisilla (66). Loput yrittäjäehdokkaat jakautuivat seuraavasti: kristillisdemokraatit 25, Liike Nyt 14, SDP 14, vasemmistoliitto 10, vihreät 9, muut 13

– Yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara. Yrittäjä osaa päättää ja tehdä tarvittaessa nopeitakin ratkaisuja sekä ymmärtää talouden perusteet. Nämä ovat hyviä lähtökohtia kuntapäättäjälle, sanoo kuntavaalivastaava, Savon Yrittäjien asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta.

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön. Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin.

– Kuntavaalikeväänä on hyvä havahtua miettimään omien kotikulmien palveluita: minkälaista olisi, jos ei olisi yrityksiä niitä tarjoamassa. Missä leikattaisiin hiukset tai hoidettaisiin kodin putkirempat ellei paikallisia yrityksiä olisi, Simpanen muistuttaa.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät
toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren, p. 040 0404 346, paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi
asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen, p. 044 368 0505, mia.simpanen@yrittajat.fi