10.10.2018 klo 11:32
Uutinen

365 päivässä Hämeestä pörssiin

Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkosto järjestää 365 päivässä pörssiin valmennus- ja kehitysohjelman, jonka tavoitteena on luoda valmiuksia pk-yritysten listautumiseen Nasdaq First North -markkinapaikalle. Hämäläisiä yrityksiä etsitään mukaan ohjelmaan.

Kasvuyrittäjäverkoston ohjelma on tarkoitettu yritysten omistajille ja yrittäjille, jotka näkevät hyödyllisenä luoda yrityksensä osakkeelle likviditeetti ja markkina-arvo listaamalla yritys First North -markkinapaikalla Nasdaq Helsinkiin.

– Toteutamme vuoden mittaisen valmennus- ja kehitysohjelman. Sen avulla pk-yritykset voivat nostaa listautumisvalmiuksiaan 365 päivässä siten, että yritykset olisivat valmiimpia listautumaan Nasdaq First North -markkinapaikalle, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai kertoo.

Kanta-Hämeestä haussa yrityksiä mukaan

Kanta-Hämeestä on ensivaiheessa tavoitteena löytää 3-5 aidosti valmennus- ja kehitysohjelmasta ja sen myötä listautumisesta kiinnostunut yritystä mukaan.

– Kun ensimmäistä kertaa kerroimme suunnitteilla olevasta ohjelmasta, vastassa oli hyväntahtoista naureskelua. ”Eihän tämmöinen koske hämäläisiä yrityksiä”. Kyllä koskee, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka toteaa.

Kanta-Hämeessä on Haukan mukaan toista sataa yritystä, jotka kokonsa tai muiden hakuehtojen mukaisesti ovat ohjelman kohderyhmää. Näistä yrityksistä parille kymmenelle asia voisi tällä hetkellä olla myös ajankohtainen.

Listautumisesta voi olla hyötyä pk-yritykselle esimerkiksi siinä, että brändi tulee tunnetummaksi ja sen luotettavuus vahvistuu. Se helpottaa myös omistajanvaihdosta.

– Ohjelman tavoitteena on ravistetella näkemään mahdollisuuksia rohkeisiin valintojen kasvuun tai omistajanvaihdosjärjestelyihin liittyvissä asioissa, hän jatkaa.

Suomessa First North -markkinapaikalla on nyt 25 yhtiötä.

– Se voi olla myös välietappi kohti pörssilistaa, Haukka huomauttaa.

Lisätietoja: juha.haukka@yrittajat.fi tai GSM 050 433 0134