5.4.2019 klo 08:54
Uutinen

5 vinkkiä yrityksen energialaskun pienentämiseen

Turku Energia tekee yhteistyötä Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa ja tarjoaa jäsenyrittäjille energiaa etuhintaan.

Turku Energian yritysmyynnistä vastaava päällikkö Mika Berg kokosi vinkit, kuinka yrittäjä voi säästää pitkän pennin energialaskussaan ja samalla lisätä ympäristöystävällisyyttään.

Energia-asioiden miettiminen kannattaa, vaikka moni yrittäjä kokee ne vaikeiksi. Turku Energian Mika Bergin mukaan yritys voi saavuttaa varsin helposti tuhansien eurojen säästöt, kun yrityksen energiakulut ovat yli 50 000 euroa vuodessa. Säästöä saa toki aikaan myös, kun yrityksen energialaskun on pienempi. Energiakäytön vähentyessä myös yrityksen tuottama rasitus ympäristölle pienenee.

1. Kun yrityksen energiakulut ylittävät 50 000 euroa vuodessa, kannattaa teettää energiakatselmus. Kiinteistön energiakatselmusraportissa käsitellään kohteen energian ja veden käytön nykytilanne, kuvataan LVIS-järjestelmien toiminta ja käyttö sekä esitetään säästötoimenpiteitä perusteluineen, säästövaikutuksineen ja takaisinmaksuaikoineen. Turku Energia suosittelee mielellään kumppaneita energiakatselmuksen laatimiseksi, ja tietyt ehdot täyttävät yritykset voivat saada myös Motivalta tukea sen laadintaan. Energiatehokkuussopimukseen liittyneelle pk-yritykselle tuki on 50 prosenttia ja muille 40 prosenttia. Lähde >>

2. Valaistuksen uudistaminen on helpoimpia keinoja säästää sähkönkulutuksessa. Taloyhtiöt ja yritykset voisivat säästää tuhansista kymmeniin tuhansiin euroihin vuodessa, kun ottavat käyttöön led-valot ja niiden mahdollistaman tehokkaan valaistuksen ohjauksen. Ohjauksella tarkoitetaan esimerkiksi, että valot ohjelmoidaan loistamaan kirkkaammin töistä paluuaikaan, kun ihmisiä on paljon liikkeellä ja vastaavasti himmeämmin yöaikaan.

3. Kiinteistöjen lämpötilojen oikeanlaisella optimoinnilla voidaan saavuttaa kymmenien prosenttien säästöt lämmityskustannuksissa. Tehokkain tapa säästää on laskea tilan lämpötilaa aina, kun tila ei ole aktiivisesti käytössä. Turku Energia tekee yhteistyötä OptiWatti-järjestelmän kanssa, jonka avulla lämmityksen saa ajastettua huonekohtaisesti esimerkiksi yön ajaksi viileämmäksi. Käyttäjien palatessa tiloihin lämpötila automaattisesti palautuu takaisin mukavuustasolle.

4. Uudet energiatuotantomuodot ja ratkaisut saattavat tuoda merkittävät säästöt energiaa paljon kuluttaville yrityksille. Turku Energialta saa paljon muutakin kuin sähköä ja lämpöä, kuten aurinkopaneelit yrityksen katolle. Lisäksi laajan paikallisen kontaktiverkostomme ansiosta voimme yhdistää alueen yritykset pohtimaan energia-asioita yhdessä. Tuloksena voi syntyä aivan uusia ratkaisuja, kuten Artukaisiin valmistunut höyrylaitos.

5. ALD Automotiven mukaan yritys voi säästää 210–240 euroa työsuhdeautoa kohtia ottamalla käyttöön hybridimallin. Säästön syntymisen kannalta oleellista kuitenkin on, että työntekijän on helppo ladata autonsa työpaikalla ja kotonaan. Turku Energialta yritys saa kaiken tarvittavan sähköautojen lataamiseen: kartoituksesta, sopivan latauslaitteeseen ja asennukseen.

Tutustu Turku Energian tarjoamiin etuihin

Mika Berg kannustaa yrittäjiä rohkeasti olemaan yhteydessä yritysmyynnin tiimiin:

– Lupaamme tuoda lisäarvoa asiakkaamme liiketoimintaan ja tarjota kokonaisvaltaisen energiaratkaisun, joka pitää sisällään esimerkiksi lämmön ja sähkön lisäksi aurinkopaneelit ja sähköautojen latauspisteet.

Turku Energia tekee Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa monenlaista yhteistyötä muun muassa tapahtumien osalta. Paikallisyhdistysten jäsenille on räätälöity lisäksi etuhintainen sähkösopimus, joka on turvallinen ja kiinteähintainen sähkösopimus. Yrittäjäedun saaminen edellyttää voimassaolevaa yrittäjäjäsenyyttä ja -numeroa. Bonuksena Berg lupaa etuun tarttuville vielä yllätysedun.

– Paikallisena toimijana meidän on helppo tulla paikalle keskustelemaan ja pohtimaan erilaisia ratkaisuja. Meillä on laaja joukko ammattilaisia tiimissämme, jotka tuntevat niin yritysvastuuasiat kuin erilaiset teknisetkin ratkaisut.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kiittelee yhteistyötä Turku Energian kanssa.

– Meidän kaikkien on pohdittava toimintamme vastuullisuutta ja ympäristökuormaa. Energiavalinnoilla yrittäjä voi paitsi kehittää toimintansa ympäristövastuuta, myös saada säästöjä, Munter sanoo.

Tutustu Yrittäjäetuun täällä >>