26.6.2020 klo 09:35
Uutinen

5G-verkot avautuvat vauhdilla eri puolilla Suomea – osa pienemmistäkin kaupungeista saanut jo omansa

Elisa on kertonut avanneensa 5G-verkon 30 eri paikkakunnalla Suomessa.

Nopeat mobiiliyhteydet ovat nyt mahdollisia myös pienemmillä paikkakunnilla kuten Kempeleessä, joka on viimeisin Elisan 5G-verkon laajennuskohde. Samaan aikaan verkkoa on laajennettu Oulun seudulla. Yhtiön mukaan verkko laajenee loppukesällä muun muassa Oulunsaloon.

Kempeleen kunta on tyytyväinen 5G:n tuloon etenkin yritysten näkökulmasta. 5G:n on povattu tuovan merkittäviä etuja nimenomaan yrityksille.

– Uusi 5G-verkko täydentää Kempeleen kuntastrategiaa, jossa digitaalisten ratkaisujen sekä sähköisten palveluiden kehittämisellä on merkittävä rooli. Kempeleessä yritykset ovat valtakunnallisestikin tarkasteltuna digitalisaation edelläkävijöitä, ja odotankin innolla mitä mahdollisuuksia uusi mobiiliteknologia niille luo, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi sanoo.

Elisan 5G-verkko toimii tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa.

5G-aikakauteen Suomessa siirryttiin viime vuoden keväällä. Tuolloin Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät. Tällä hetkellä myynnissä on 5G-älypuhelimia, 5G-reitittimiä ja liittymiä 300, 600 ja 1000 megabitin sekuntinopeuksilla. Olemme aikaisemmin kertoneet 5G-puhelimista täällä.

Muista operaattoreista DNA on avannut 5G-verkkonsa 20 paikkakunnalle. Telia on painottanut 5G-työt verkon laajentamiseen Suomen seitsemässä suurimmassa kaupungissa.

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi