18.12.2017 klo 11:22
Uutinen

8 vinkkiä Twitterin käyttöön: Tuo persoonasi esiin ja twiittaa säännöllisesti

Oletko aikeissa perustaa Twitter-tilin vai kaipaatko neuvoja palvelun käyttöön? Kannattaa lukea seuraavat vinkit.

Twitter on oikea sosiaalinen media silloin, kun haluat keskustella päivänpolttavista asioista esimerkiksi politiikan ja talouden alueella.

Seuraavassa vinkkejä, miten pääset alkuun Twitterin käytössä!

1. Päätä haluatko julkisen vai yksityisen Twitter-profiilin.

Oletuksena profiilisi on julkinen, mutta sen voi vaihtaa myös yksityiseksi. Silloin vain seuraajasi näkevät profiilisi tiedot ja twiitit.

2. Ennen kuin twiittaat, käy läpi muiden käyttäjien twiittejä.

On tärkeä opetella Twitterin ”käytöstavat”. Käy läpi muiden twiittejä, seuraa miten kokeneemmat käyttäjät käyttävät avainsanoja ja miten viestit tiivistetään.

3. Käytä aika profiilisi luomiseen.

Kuvaile itsesi kiinnostavasti ja lisää profiiliisi positiivisesti erottuva kuva, mieluiten kasvokuva. Lisää myös isompi profiilikuva, joka voi viitata esimerkiksi kiinnostuksen kohteeseesi tai osaamisalueeseesi.

4. Twiittaa oman osaamisalueesi sisältöä.

Twitterissä toimivat hyvin terävät, lyhyet kommentit ajankohtaisista asioista, pysäyttävät kuvat ja kiinnostavasti esille tuodut videot. Myös artikkelilinkit kiinnostavat, jos ne liittyvät ajankohtaisiin asioihin.

5. Tuo esille persoonasi.

Älä kopioi muiden ajatuksia vaan pyri luomaan omasi. Pyri välttämään pelkkää artikkeliotsikoiden jakamista vaan tuo mukaan omat mielipiteesi. Älä pelkää olla erilainen.

6. Ole yhteydessä muihin käyttäjiin.

Muista ”tägätä” @-merkillä aiheeseen liittyvät käyttäjät. Etsi sopivia käyttäjiä Twitterin etsi-työkalulla ja käytä lisäksi avainsanoja #-merkillä. Tykkää hyvistä twiiteistä ja vastaa muiden käyttäjien kommentteihin.

7. Twiittaa säännöllisesti.

Twitterissä menestyvät useimmiten parhaiten ne, jotka twiittaavat ahkerasti, mutta asiallisesti. Käytä trendaavia avainsanoja, jotka näet Twitterin uutisvirran etusivulla.

8. Twiittaa oikeaan aikaan päivästä.

Kokeile, mihin aikaan saat eniten reaktioita twiiteillesi. Oikea aika voi olla aamusta tai myöhemmin illalla, jolloin käyttäjät eivät ole työn touhussa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi