6.3.2017 klo 11:21
Uutinen

95-vuotias Aira Ehrlund tekee yhä töitä kampaamossaan

95-vuotias parturi-kampaaja Aira Ehrlund leikkasi hiukset ensimmäisen kerran 12-vuotiaana – eikä hän aio jäädä vielä eläkkeelle, kertoo Yle.

Turkulainen Aira Ehrlund on alun perin Viipurin tyttöjä. Hänen ensimmäinen asiakkaansa oli oma äiti, joka tuli kotiin korva verta valuen, koska maalaisparturi oli leikannut siitä palan pois, kertoo Yle.

Aira-tyttö joutui hoitamaan äitinsä hiustenleikkuun loppuun. Siitä lähtien asiakkaita on riittänyt.

Aira Ehrlundin perhe lähti Viipurista sodan jaloista evakkoon. Perhe päätyi Luumäen, Urjalan ja Punkalaitumen kautta loppukesästä 1940 Turkuun. Siellä Airan äiti osti tyttärelleen myynnissä olleen pienen parturiliikkeen. Lämmintä vettäkään ei huoneeseen tullut, vaan hiustenpesuvesi lämmitettiin kaasupullon liekillä.

Aira Ehrlund opiskeli työn ohessa parturikoulussa, vaikka olikin jo lähes konkari työssään.

Viikon mittainen äitiysloma

Lomia tai edes äitiyslomia Ehrlund ei ole juuri pitänyt. Esikoistyttären synnyttyä 1946 hän piti äitiyslomaa tasan viikon.

– En minä voinut olla pidempään pois. Kiireesti, kiireesti, etteivät asiakkaat hermostu, Ehrlund kertoo Ylellä.

Aira Ehrlund teki aikoinaan pitkiä työpäiviä yrittäjänä, nykyään hän on rauhoittanut tahtia sen verran, että hän tulee töihin aamulla klo 10 ja lopettaa klo 14.

Aira olisi voinut jäädä eläkkeelle jo 30 vuotta sitten, mutta ei ole halunnut. Mitä hän eläkkeellä tekisi?

– En minä tiedä, katsoisin telkkaria. Niin kauan minä teen töitä kuin vaan osaan, Aira Ehrlund sanoo Ylen haastattelussa.

Lue koko Ylen haastattelu täältä

toimitus@yrittajat.fi

Avaa pop-up -ikkuna