15.1.2020 klo 10:51
Uutinen

Aamukahviyrittäjä: Toshiba Stores, Jarmo Koskenranta

Toshiba Stores Keski-Suomi on perustettu vuonna 2003. Toshiba toimittaa asiakkailleen digitaaliseen dokumentinhallintaan laitteita ja palveluja. Yrityksen toiminta ajatus on palvella nopeasti, joustavasti ja parasta mahdollista paikallista palvelua tarjoten. Toshiban asiakkaista noin kolmannes tulee julkiselta sektorilta. Isoin yksittäinen asiakas on Jyväskylän kaupunki. Yrityksien ja yhteisöjen osuus on n. 70% asiakkaista.

Yrityksen toimitusjohtajalla Jarmo Koskenrannalla on pitkä kokemus yrittäjyydestä. Ensimmäisen yrityksen hän perusti isänsä avustuksella jo 16-vuotiaana. Tuolloinen yritys Viherpojat vaihtui parikymppisenä mainostoimistoon, jossa Jarmo oli kahden kaverinsa kanssa osakkaana.

– Yrittäjyys on minulle luontaista. Olen toiminut urallani pitkään myynnin tehtävissä, asiakasrajapinnassa. Nykyisen yrityksen perustin Toshiba Tecin (maahantuoja) pyynnöstä. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä toimin Toshiban myyntipäällikkönä. Aluksi lähdettiin kolmella työntekijällä ja tänään meitä on jo 12 työntekijää myynnissä, huollossa ja hallinnossa, kertoo Jarmo.

Toshiba Stores on laajentanut toimintaansa myös Mikkeliin ja Kuopioon. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2019 n. 1,75 miljoonaa euroa. Yrityksen kotipaikka on Jyväskylä.

– Pyrimme aina viemään asiakkaan toimintaa eteenpäin. Tehostamalla työnkulkua asiakas säästää aikaa ja rahaa. Palvelu on yritystoimintamme kulmakivi, Jarmo toteaa.

– Huoltopalvelumme toimii nykyisin pilvipalvelun kautta. Näin saamme reaaliaikaista tietoa asiakkaiden laitteista ja voimme tehdä ennakoivaa huoltoa, jolloin asiakkaan toiminta ei häiriinny. Huoltoviive on paikallisuutemme ansiosta lyhyt. Tämä on varmasti yksi syy siihen, että olemme tehneet tasaista kasvua pystyneet laajentumaan, Koskenranta jatkaa.

Jarmo Koskenranta toivoo, että Jyväskylän alueen yrittäjät verkostoituisivat enemmän. Henkilökohtaiset tapaamiset yrittäjien kesken olisivat hänen mielestään hyvä tapa selvittää yhteistyömahdollisuuksia ja laajentaa verkostoja.

Seuraavat aamukahvit nautitaan Midare Oy:n luona 11.2. klo 8:00. Ilmoittautuminen on auki.