28.11.2019 klo 19:29
Uutinen

Äidin ja tyttären keppihevoset pokkasivat yrittäjäpalkinnon

Äiti ja tytär palkittiin Hämeen Uusyrittäjinä 2019. Toiminimellä 2015 perustettu yritys pokkasi palkinnon torstai-iltana Hämeen Uusyrityskeskuksen syyskokouksen yhteydessä järjestetyssä palkintotilaisuudessa.

Yritystarina lähtee liikkeelle vuodesta 2013. Silloin tytär Juulia pyysi äitiään Virvaa tekemään keppihevosen. Näin tapahtuikin, mutta tuossa vaiheessa äiti päätti, että seuraavat tyttö saa tehdä itse.

– Juulia treenasi pari vuotta niiden tekemistä ja lopputulos oli sellainen, että niitä päätettiin myydä myös muille. Toiminimi perustettiinkin 2015, kertoo Virva Klaasio.

Oma tuotekehitys meni eteenpäin ja tuotteita kaupaksi odotettua enemmän. Kaksi vuotta toiminimen perustamisen jälkeen yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi ja Taikakeppari Oy oli syntynyt. Ensimmäisen vuoden myynti oli yli 90 000 euroa. 2018 päättynyt tilikausi toi liikevaihtoa jo 207 000 euroa.

– Tällä hetkellä tuotteita myydään useisiin maihin, kaukaisin paikka on Australia. Tuotteilla olisi paljon kysyntää myös Venäjälle, mutta sinne myynnin aloittamista harkitsemme myöhemmin, Klaasio toteaa.

– Tapahtumat ovat meille tärkeitä. Helsingissä pidettävä International Horse Showssa meillä on ollut oma osasto muutaman vuoden ajan. Ensimmäisillä kerroilla kaikki keppihevoset myytiin loppuun heti. Nyt alamme valmistautumaan syksyn tapahtumaan jo hyvissä ajoin, naurahtaa toinen palkituista, yrittäjä Julia Aarrekivi.

Hämeen uusyrityskeskus palkitsee vuosittain alueellisen vuoden uusyrittäjän. Nyt palkittu Taikakeppari Oy osallistuu ensi vuonna valtakunnalliseen kilpailuun vuoden uusyrittäjä-tittelistä.