PRH-ilmoitus
PRH kertoo ruuhkasta. Kuva: Getty Images
25.5.2022 klo 14:43
Uutinen

Älä ihmettele, jos kaupparekisteri-ilmoituksen käsittelyssä kestää

PRH:n mukaan kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyajat ovat tällä hetkellä normaalia pidemmät. 

Patentti- ja rekisterihallitus PRH on aloittanut kaupparekisteri-ilmoitusten ruuhkan purkamisen ja pahoittelee viivästyksistä aiheutuvaa vaivaa. “Tiedostamme pitkien käsittelyaikojen aiheuttaman haitan yritysten toiminnalle”, PRH kertoo tiedotteessaan.

Käsittelyaikojen pidentymisen taustalla ovat kasvaneet ilmoitusmäärät sekä PRH:n henkilöstön vaihtuvuus.

”Olemme priorisoineet yrittäjille kiireellisimpien ilmoitustyyppien käsittelyn ja onnistuneet pitämään sähköisten perustamis- ja edustamisilmoitusten käsittelyajat noin viikossa. Myös sulautumisiin ja jakautumisiin liittyvät täytäntöönpanoilmoitukset käsitellään nopeasti”, PRH kertoo.

Paperi-ilmoitusten käsittelyssä on manuaalisia työvaiheita, jotka pidentävät käsittelyaikaa. Sähköisessä asioinnissa nämä työvaiheet on automatisoitu.

PRH päivittää verkkosivuilleen (prh.fi) viikoittain tietoa siitä, minä päivinä saapuneita ilmoituksia kaupparekisterissä parhaillaan käsitellään. 

Yrittäjä voi seurata ilmoituksen etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa Y-tunnuksen perusteella. Ilmoitushausta saa maksutta selville ilmoituksen vaiheen lisäksi diaarinumeron, saapumisajankohdan ja ilmoitustyypin. 

Kun ilmoitus on rekisteröity, PRH lähettää sähköpostiviestin lisätietojen antajan tai rekisterissä olevaan yrityksen sähköpostiosoitteeseen.

Pauli Reinikainen