16.12.2021 klo 09:42
Uutinen

Aluejohtajan jouluterveiset

Kun aloitin aluejohtajana toukokuun alussa, oli maakunta sekä sen yritykset ja ihmiset minulle vieraita. Nyt reilun puolen vuoden kokemuksella minulle alkaa hiljalleen hahmottua Etelä-Savon vetovoiman erityispiirteet. Vahvuuksia esiin nostamalla ja heikkouksia tunnistamalla voimme yhdessä kehittää kuntia ja koko maakuntaa elinvoimaisemmaksi.

Olemme kiinnittäneet Etelä-Savon Yrittäjissä erityisesti huomiota jäsentyytyväisyyteen ja merkitykselliseen jäsenyyteen. Toteutimme elokuussa jäsenkyselyn, sen tuloksiin pohjasimme yhdessä hallituksen kanssa uuden strategian, jota nyt lähdemme yhdessä toteuttamaan. Keskiöön kyselyssä nousi yrittäjän oma hyvinvointi. Te yrittäjät koitte sen tärkeäksi. Lähdimme välittömästi vastaamaan tähän toiveeseen. Keskusteluiden kautta päädyimme toteuttamaan Yrittäjän Hyvinvointi -hanketta yhteistyössä Tanhuvaaran urheiluopiston kanssa. Hanke sai viime viikolla positiivisen rahoituspäätöksen ja aloitamme projektipäällikön rekrytoinnin välittömästi. Seuraavan 1,5 vuoden aikana yrittäjät pääsevät verkostoitumaan ja samalla hoitamaan monipuolisesti omaa hyvinvointiaan. Kannattaa seurata viestintää uutiskirjeistämme ja sosiaalisesta mediasta.

Strategiasta haluaisin vielä nostaa esiin sen, että kuuntelemme teitä yrittäjiä herkällä korvalla. Olemme apuna ja tukena arjessa. Edunvalvontaa teemme aluejärjestönä paljon ja autamme paikallisyhdistyksiä tarpeen mukaan. Meillä on edustuksia useissa ohjaus -ja työryhmissä, joiden kautta pääsemme vaikuttamaan elinvoimaa koskeviin asioihin.

Paljon on tehtävää ja paljon teemme ja vaikutamme. Kulunut vuosi on ollut haastava useille yrittäjillemme, mutta yhdessä selviämme. Emme voi tietää, jääkö korona tai sen uudet variantit yhteiskuntamme riesaksi jatkossa. Mutta sen tiedämme, että yhdessä keksimme keinot jatkaa uudessa normaalissa, oli se sitten mitä hyvänsä.

Haluan kiittää teitä kaikkia, jotka olen jo ehtinyt tapaamaan tai muutoin ollut yhteydessä. Tulen ensi vuonna ottamaan entistä paremmin maakuntaa haltuun ja vaikuttamaan alueellisesti yrittäjille tärkeisiin elinvoimatekijöihin. Toivottavasti tapaamme pian aluejärjestön tai paikallisyhdistysten tilaisuuksissa, tai ihan vaikka torilla.

Rauhaisaa joulunaikaa ja menestyksekästä vuotta 2022!

Heidi Loukiainen