29.5.2017 klo 14:50
Uutinen

Älypuhelin yliopppilaslahjaksi? Tässä parhaat vaihtoehdot alle 500 euron hintaluokasta

Älypuhelin on yksi uuden ylioppilaan toivelahjoista. Valitsimme kolme tämän hetken kiinnostavinta puhelinta alle 500 euron hintaluokasta.

Alle 500 eurolla saa nykyisin älypuhelimen, joka ei kalpene markkinoiden kalleimmille malleille. Lisähintaa ei siis kannata maksaa, jos ei välttämättä halua uusinta älypuhelinmallia.

Oneplus 3T

Hinta: 479 euroa

Heti aluksi on mainittava, että Oneplus tuo myyntiin uusimman älypuhelimensa kesän aikana. Oneplus 5 ei siis ehdi kauppoihin vielä ylioppilasjuhliksi, mutta jos lahjan hankinnan kanssa voi odottaa, silloin vitosmalli on erittäin houkutteleva vaihtoehto.

Jos kuitenkin lahja on hankittava kiireellä, tällä hetkellä myynnissä oleva 3T tarjoaa edelleen kilpailukykyiset ominaisuudet kohtuuhinnalla.

Elisan valikoimissa myynnissä olevan älypuhelimen parhaita ominaisuuksia ovat nopea pikalataus, nopea prosessori ja laadukas kamera. Puolen tunnin latauksella puhelin tarjoaa käyttöaikaa lähes koko päiväksi.

Oneplus 3T:ssä on 5,5-tuumainen teräväpiirtonäyttö. Etu- ja takakameroiden kennon koko on 16 megapikseliä. Pääkamera on varustettu optisella kuvanvakaajalla. Videota voi kuvata 4K-tarkkuudella. Puhelimen voi valita 64 tai 128 gigatavun tallennusmuistilla. 3T:ssä on 2 sim-korttipaikkaa.

Huawei Honor 8

Hinta: Noin 350 euroa

Suomessa älypuhelinmarkkinoilla ykköseksi kirineen Huawein Honor 8 on yksi tämän hetken suosikkipuhelimista. Puhelimeen on saatavilla tyylikäs sininen värivaihtoehto.

Puhelimen erikoisuutena on kaksoiskamera, joka mahdollistaa laadukkaiden mustavalkokuvien ottamisen. Pääkamera yhdistää mustavalko- ja värikuvat yhdeksi ja näin kuvien kontrasti ja tarkkuus paranee.

Honor 8:n parhaita ominaisuuksia on nopea sormenjälkitunnistin, miellyttävä käyttötuntuma ja laadukas kamera. Lisäksi puhelin on alle 400 euron hintaluokassa erittäin houkutteleva ostos. Puhelimessa on kaksi sim-korttipaikkaa.

Puhelimessa on 5,2-tuumainen teräväpiirtonäyttö ja 12 megapikselin takakamera. Tallennustilaa on 32 gigatavua.

Samsung Galaxy S7

Hinta: Noin 495 euroa

Viime vuoden Samsungin lippulaivamallin hinta on laskenut alle 500 euroon sen jälkeen, kun uusin Galaxy S8 tuli myyntiin. Alennus kannattaa käyttää hyväksi, sillä S7 on edelleen erittäin kilpailukykyinen puhelin verrattuna tämän hetkisiin huippumalleihin.

S7:n parhaita puolia on vesitiivis rakenne, muistikorttipaikka ja tyylikäs muotoilu. Puhelimen kamera on edelleen älypuhelinten parhaimmistoa. Etenkin hämäräkuvaukseen S7 on otollinen valinta.

S7:ssa on 5,1-tuumainen näyttö ja optisella kuvanvakaajalla varustettu 12 megapikselin takakamera. Tallennusmuistia on 32 gigatavua.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi