27.12.2018 klo 14:17
Uutinen

Älypuhelinten kameravillitys kiihtyy: Tammikuussa odotetaan uutta hirviökamerapuhelinta – peräti viisi takakameraa

HMD Globalin odotetaan julkistavan tammikuussa uuden huippupuhelimen, joka löisi kilpailijat laudalta kameroiden lukumäärässä.

Viime vuosina älypuhelinvalmistajat ovat kilpailleet verisesti siitä, kenellä on paras mobiilikamera. Niin sanottujen kaksoiskameroiden yleistyttyä näyttää siltä, että seuraava askel on kameroiden määrän lisääminen entisestään. Huawei julkaisi jo aikaisemmin tänä vuonna kolmella takakameralla varustetun älypuhelimen Mate 20 Pron.

Nyt Nokia-tuotemerkistä tunnettu HMD Global on tuomassa markkinoille jopa viidellä takakameralla varustettua älypuhelinta. Sen lanseerausta odotetaan tammikuun aikana.

Kyseessä on Nokia 9 PureViewiksi ristitty älypuhelin. Osa saattaa muistaa PureView-nimen takavuosien ”hirviökamerapuhelimeksi” ristitystä Nokia PureView 808 -laitteesta, joka julkistettiin Barcelonan mobiilikonferensissa vuonna 2012. Laite herätti suurta kohua, koska sen takakamerassa oli peräti 41 megapikselin kenno. Valitettavasti puhelin ei muuten vastannut markkinoiden odotuksia ja sen myynti jäi vaatimattomaksi.

Venäläislähteen mukaan HMD Globalin uutuuspuhelin esitellään maailmanlaajuisesti tammikuun viimeisellä viikolla.

Julkisuuteen ei ole tihkunut tarkempia tietoja uutuuden viiden kameran teknisistä ominaisuuksista. Huhujen mukaan laitteella olisi mahdollista zoomata kohdetta optisesti nykyisiä puhelimia lähemmäs.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi