19.10.2020 klo 13:05
Uutinen

Ammatti ja harrastus yhdistyivät yrittäjyydeksi – Hevosille hyvinvointia ja kuntoutusta

Suomessa on yhteensä viisi hevosille suunnattua kuntoutuskeskusta. Yksi niistä on syyskuun alussa ovensa avannut Hummala Wellness Pilvenmäen raviradan alueella Forssassa.

Yritysuutiset/ Forssa/ Katri Ahonen

Yrittäjät Krista Kupiainen ja Matti Hiukka etsivät pitkään tallia toteuttaakseen yhteisen unelmansa.

– Mietimme yhdessä oman tallin perustamista ja oli luontaista valita kuntoutuspuoli, koska halusimme tehdä tätä hevosille eikä pelkästään ihmisille, sanovat Matti ja Krista.

Krista on hoitanut pääasiassa estehevosia noin 15 vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla. Samalla on kertynyt kokemusta hevosten kuntouttamisesta.

Matilla on vierähtänyt jalkapallon parissa 39 vuotta, ensin huipputason pelaajana ja sitten valmentajana. Näillä näkymin hän on lopettamassa valmentamisen keskittyen työhön Hummalassa. Kokemusta hevosista on kertynyt enimmäkseen ravipuolelta harrastemielessä.

– Meillä on yksi oma ravihevonen, joka on treenissä muualla, kertovat Krista ja Matti.

Vesiallasta ja laseria

Hevosen voi viedä kuntoutukseen yhdestä päivästä kuukauteen. Yleisimmin asiakkaat valitsevat kuukauden kuntoutuksen. Tallissa on 13 karsinapaikkaa ja hevoset saavat kuntoutuksessa ollessaan kokopäivätarhauksen, laadukkaita rehuja neljä kertaa päivässä ja yrittäjien mukaan ”erityisen paljon rakkautta”.

– Meille tuodessa hevosen ei tarvitse olla rikki vaan se voi kerätä lisää voimaa. Tämä on hyvä vaihtoehtoinen treeni satulalle tai kärryille, jolla pääsee vahvistamaan kilpakautta. Ne ovat yleensä todella pitkiä, muistuttavat Matti ja Krista.

Hevosille kuntoutukseen on tarjolla vesiallas, Cryonic-kylmälaite, joka jäähdyttää vamma-alueen ja Irradia-laserhoitolaite lihasruhjeisiin ja jännevammoihin. Se uudistaa kudosta parantavalla vaikutuksella.

– Suurin osa hevosista kävelee rennosti altaassa. Kävelymatto on paras löytämään hevosen suoruuden tai rentouden mutta täytyy muistaa sen olevan aina hevoskohtainen. Kuten ihmistenkin kohdalla, kaikki ei sovi kaikille.

Tunnetuksi ympäri Suomen

Hummalassa on ollut heti avaamisen jälkeen hyvin asiakkaita. Kaukaisin asiakas on tullut Oulusta. Hevosihmiset ovat tottuneita matkustamaan, koska suurin osa kilpailuista järjestetään Uudellamaalla.

Tukea ja verkostoitumista

Uudet yrittäjät liittyivät heti Forssan Yrittäjien jäseneksi ja katsovat positiivisin mielin katse eteenpäin.

– Liityimme jäseneksi koska on mahdollisuus saada tukea tarvittaessa. Haluamme kokea yhteenkuuluvuuden tunteen koska olemme ensimmäistä kertaa yrittäjinä. Koemme vuosimaksun sen arvoiseksi, positiivinen pariskunta tunnustaa.

Hummala Wellnessiin pääset tutustumaan alla olevista linkeistä.

https://www.hummala.com/

https://www.facebook.com/hummalawellness/