18.10.2022 klo 13:53
Uutinen

Andreas Ögård ehdolle Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi

Andreas Ögård on ehdolla Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi.

Erikoiskaupan liitto esitti tiistaina Andreas Ögårdia Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi. 47-vuotias Ögård on muotikaupan yrittäjä ja erityisesti verkkokaupan asiantuntija.

Ögårdin yrittäjäura alkoi vuonna 2010, kun hän aloitti perheyritys Meritta Brassa. Meritta Bra on viisi henkeä työllistävä alusvaatekaupan kasvuyritys. Liikevaihdosta 85 prosenttia tulee verkkokaupan kautta, ja yritys on alusta asti suunnannut verkkokauppamyynnillä vientimarkkinoille.

Ögård on myös Fashion Finlandin puheenjohtaja, Erikoiskaupan liiton varapuheenjohtaja sekä Loviisan Yrittäjien paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja.

Ennen Ögårdia valtuuston puheenjohtajaksi on asettunut ehdolle valtuuston nykyinen varapuheenjohtaja Mari Laaksonen.

Yrittäjäjärjestön valtuuston varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Mikko Sundell ja Janne Vuorinen.

Suomen Yrittäjien liittokokous järjestetään 22. lokakuuta Tampereella. Valtuuston puheenjohtajiston lisäksi järjestölle valitaan myös puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat tulevalle kaksivuotiskaudelle.

Järjestön puheenjohtajakisassa on kolme ehdokasta: järjestön istuva puheenjohtaja Petri Salminen, Anne Niemi, toinen nykyisistä varapuheenjohtajista sekä Yrittäjien kasvu- ja kansainvälisyysverkoston puheenjohtaja Petri Roininen.

Järjestön varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet mukaan Jyrki Hakkarainen, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja ja toinen nykyisistä varapuheenjohtajista sekä Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila ja Vaasan Yrittäjien puheenjohtaja Jenni Parpala. Hakkarainen, Hurrila ja Parpala ovat kaikki Suomen Yrittäjien hallituksen jäseniä.

Toimitus
Toimitus