Andrei Koivumäki toteutti haaveensa
Andrei Koivumäki toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja hankki Bentleyn.
23.6.2022 klo 11:54
Uutinen

Andrei Koivumäki toteutti haaveensa ja hankki Bentleyn – Haluaa muistuttaa itsensä palkitsemisen tärkeydestä: ”Kaikkea ei tarvitse laittaa säästöön”

Asuntovälittäjä Andrei Koivumäki piti autohankinnan kriteerinä sitä, ettei ostos saa vaikuttaa päivittäiseen talouteen. Nyt alla on Bentley Bentayga -citymaasturi.

Neliöt Liikkuu LKV -kiinteistönvälitystoimiston perustajan Andrei Koivumäen someseuraajat ovat viime päivinä panneet merkille, että miehen auto on vaihtunut uudenkarheaan Bentleyyn.

– Pari viikkoa sitten tein päätöksen. Range Rover Sportin leasing-sopimus oli lopussa ja mietin, millä ajan seuraavaksi.

Koivumäki on lehtihaastatteluissa kertonut haaveilevansa Bentleystä. Nyt haave on toteutunut. Valinta kohdistui Bentley Bentayga -citymaasturiin, jonka hinta hybridiversiona on noin 200 000 euroa.

– Pyysin tuttua automyyjää laskemaan piruuttaan tarjouksen tästä autosta. Päivää ennen kun piti palauttaa Range takaisin, sanoin, että otan Bentleyn. Olen valmis maksamaan fiiliksestä, joka hyvästä autosta tulee. Se buustaa eteenpäin myös työrintamalla.

Kaiken takana on kova työ

Koivumäelle Bentleyn hankinta on ennen kaikkea palkinto itselle.

– Mikään auto ei ole fiksu sijoitus, mutta kerran täällä vaan eletään ja kovasti töitä on tehty. Viiden vuoden päästä hankinta ei välttämättä tuntuisi enää samalta.

– Tämän vuoden teemani on ollut, että koska täällä eletään vain kerran, täytyy nauttia jokaisesta jutusta. Jos pystyn toteuttamaan haaveitani, miksi turhaan säästää senttejä ja miettiä kaikkia hankintoja viimeiseen asti. Raha on rahaa ja tavara on tavaraa. Kaikkea ei tarvitse laittaa säästöön.

Andrei Koivumäen Bentley-malli on citymaasturi Bentayga.

Unelma Bentleystä sai alkunsa teini-iässä, kun Koivumäki asui vanhempiensa kanssa Lappeenrannassa kerrostalolähiössä. MTV:n musiikkivideoissa räppärit esiintyivät kalliiden autojen kanssa.

– Ajattelin, että jonain päivänä minäkin hankin sellaisen. En tietenkään oikeasti uskonut, että jonain päivänä pystyisin ostamaan auton, joka maksaa Lappeenrannan mittarilla omakotitalon verran.

Tavalliselle tallaajalle 200 000 euron hintainen auto kuulostaa ylitsepääsemättömältä. Koivumäki pitää tärkeänä, että hankinta on arvoltaan sellainen, ettei se vaikuta omaan päivittäiseen talouteen.

– Kun ostaa tämän hintaluokan autoa, pitää olla varma, että hankinta ei vaikuta omaan talouteen mitenkään. Rahoituksellahan näitä ostetaan. Katselin alustavasti 100 000 euron autoja, mutta sitten laskin, että 100 000 euron ero kuukausierissä ei ole huima. Toki tuhat euroa voisi laittaa vaikka osakkeisiin.

”Nykyisin olen Zara-mies”

Koivumäki on saanut hankinnastaan positiivista palautetta. Kateelliset kommentit ovat jääneet vähemmälle ja kehuja on tullut myös asiakkailta.

– Kämpät ovat tulleet myyntiin entiseen tapaan. Ei se ole ollut autosta kiinni. Ihmiset tietävät, että teen kovasti töitä ja osaan myös nauttia elämästä. Viimeistään nyt jengi huomaa, ettei tämä ole pelkästään huutelua vaan taustalla on myös tuloksia.

”Kämpät ovat tulleet myyntiin entiseen tapaan. Ei se ole ollut autosta kiinni.”

Andrei Koivumäki

Vielä viisi vuotta sitten Koivumäki suhtautui menestykseen ja sen näyttämiseen eri tavalla. Tuolloin hän osti kuukausittain kalliita vaatteita ja piti kuluttamista lähes pakonomaisena tarpeena.

– Kun aloin tienata suhteellisen hyvin, ostelin tonnin kenkiä ja 500 euron t-paitoja. Nyt minulla on kolmet hyvät kengät. Elämässäni ei ole sellaista hullua kuluttamista kuten ennen. Nykyisin olen Zara-mies. Olen ostanut kallista merkkitavaraa viimeksi jouluna.

Takavuosien kuluttamista Koivumäki pitää merkkinä siitä, että tuolloin menestymistä piti todistella muille. Viimeiset pari vuotta suhtautuminen menestykseen on muuttunut maanläheisemmäksi. Koivumäen mukaan hän on nykyisin paremmin sinut itsensä kanssa.

– Olen omalla tavallani aika vaatimaton kaveri. Uskon, että jossain vaiheessa tulee hetki, etten välttämättä tarvitse enää kalliita asioita. Tällä hetkellä minulla ei oikeastaan ole rahallisia unelmia. Kaikki mistä olen unelmoinut, on pitkälti hankittu.

”Numerot tilillä eivät tuo elämyksiä”

Koivumäki ei malta olla korostamatta itsensä palkitsemisen tärkeyttä. Pelkästään rahan haaliminen tai pankkitilin tarkkaileminen ei pitkällä aikavälillä tuo hänen mukaansa lisää motivaatiota.

– Jos työtä tekee vain rahan takia, jossain vaiheessa palaa loppuun tai motivaatio loppuu. Rahaa ei voi koskaan olla niin paljon, että se riittäisi, jos siitä ei osaa nauttia. Täytyy osata nauttia siitä, mitä on saavuttanut. Numerot tilillä eivät tuo elämyksiä. Kun ostaa elämyksiä, tajuaa, että tätä varten olen tehnyt töitä.

Aikaisemmassa elämässä Koivumäki huomasi, että säästäminen ei läheskään aina kannata. Hän muistaa varanneensa takavuosina halpoja lentoja, joiden takia aikaa kului tuntikausia lentokentillä. Eräs keskustelu ystävän kanssa avasi silmät huomaamaan, että myös omalla ajankäytöllä on arvoa.

– Olen oppinut oman ajan arvon. En mene enää aamuneljältä kentälle ja matkusta yli 20 tuntia välilaskuineen jenkkeihin, jos vaihtoehtona on suora lento. Näin tehdessäni matkustan yhden ylimääräisen päivän ja menetän toisen päivän, koska olen niin väsynyt matkustamisesta. Pitää miettiä myös omaa tuntipalkkaa.

Neuvo nuorille

Kiinteistönvälitysala on saanut paljon huomiota julkisuudessa. Koivumäki on huomannut, että nuoret alalle hakeutuvat saattavat kuvitella, että he pääsevät saman tien valmiiseen pöytään. Kuvitelma on väärä.

– Se ei mene niin, että ostellaan heti hienoja autoja ja kelloja. Mielestäni minulla on vastuu kertoa heille, että mikään ei tule hetkessä tai ilmaiseksi. Asioiden eteen joutuu tekemään paljon töitä. Moni haluaa heti pelaamaan ykköstiimiin, mutta ei ole valmis harjoittelemaan.

Pauli Reinikainen