24.11.2022 klo 08:54
Uutinen

Anjalankosken yrittäjiä juhlittiin huumorilla ja vähän haikeudellakin

Anjalankosken yrittäjäjuhlassa puhunut Kymen Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Lehtinen kysyi juhlayleisöltä, että tyytyykö yrittäjä siihen, että saa oman ja perheensä toimeentulon vai hakeeko kehitystä koko ajan.
– Koronavuosinakin yrittäjä ja yrityksen työntekijät ovat kehittäneet omaa osaamistaan. Yrityksissä ollaan turhan vaatimattomia. Yrittäjät eivät osaa kehua osaamistaan.

Lehtinen kehotti myös Anjalankosken yrittäjäyhdistystä pysymään itsenäisenä.
– Jos sulaudutaan isoksi yhdistykseksi, keskitytään keskustaan ja reunat unohtuvat.

Juhlan kohokohta oli yrittäjäpalkintojen jako. Puheenjohtaja Jarmo Lehtomäki ja varapuheenjohtaja Taina Mauno jakoivat huomionosoitukset.

Petri ja Kata Sinisalo vastaanottivat Vuoden Yrittäjä -palkinnon. Sinisalot kiittivät työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita.
– Yrittäminen on meille elämäntapa. Yksin ei kukaan pärjää.
Petri Sinisalo lupasi säilyttää takatukkansa ainakin kymmenen vuotta, joten siitä tulkitaan, että yrittäjävuosia on vielä paljon jäljellä.

Nuori Yrittäjä -palkittu Janne Kanerva antoi kiitosta suvun perinnölle ja perheelle. Hän oli yllättynyt saamastaan huomionosoituksesta.

Marjo Ansas palkittiin yksinyrittäjänä. Ansas totesi kiitospuheessaan, että yksinyrittäjät on iso ryhmä yrittäjäkentässä.
– Yksinyrittäjiä oli viime vuonna 194 000. Meillä yksinyrittäjillä on myös pääsääntöisesti parhaat pomot. Palkkaneuvottelutkaan eivät kauaa kestä. Työpaikan ilmapiiri on juuri sellainen millä päällä aamulla sattuu heräämään.

Yrittäjäpalkintojen lisäksi juhlassa jaettiin ensimmäisen kerran yhdistyksen historiassa kunniakirja elämäntyöstä. Sen saivat Anjalankosken Linjaa luotsanneet Hyvärisen sisarukset Manti Byman, Mikko Hyvärinen, Maarit Toikka ja Anu Kanerva.

Suomen Yrittäjien myöntämä yrittäjäristi timanttiristillä 40-vuotisesta yrittäjäurasta kiinnitettiin Arto Ansaksen puvun takin rintamukseen.

Lisäksi yrittäjät oli jo aikaisemmin viikolla toimittanut kunniakirjat Hyvästä palvelusta eläinlääkäri Hannu Pajuojalle ja Sisukkaalle yrittäjälle Ravintola Vanha-Viialan yrittäjä Janne Kivimäelle.

Huumorin värittämässä lämminhenkisessä juhlassa Ravintola Bar´kissa kuultiin myös varapuheenjohtaja Markku Pakkasen visaiset kysymykset yrittäjien naispuolisille puolisoille.

Pakkanen haastatteli myös Harri Kanervaa, joka sai selittää, että miksi Kanervien ralliauto kaatuu aina hänen puolelleen kyljelleen. Pakkanen ja Kanerva ottivat myös raikuvat aplodit Pieni Nokipoika vaan -kappaleen esityksestä.

Lavalla nähtiin myös aikuisten naisten tanssiryhmä Cougars. Musiikista vastasi Aada Lehtomäki, joka soitti huilulla Juha Tapion musiikkia Arto Karnaatun säestämänä.