6.6.2017 klo 08:52
Uutinen

Apple esitteli ison joukon uutuuslaitteita: Tässä ne ovat

Apple esitteli eilen illalla Suomen aikaa koko joukon uutuuslaitteita kuten uuden tehokkaan pöytäkoneen, päivitetyt versiot kannettavista sekä uuden iPad Pro -tabletin.

Apple on tavallisesti esitellyt vähintäänkin uudet käyttöjärjestelmänsä kesäkuun kehittäjäkonferenssissa, mutta tällä kertaa agendalla oli myös useita laitejulkistuksia.

Yksi kiinnostavimmista uutuuksista oli HomePod-kaiutin, joka on Applen vastaus Amazonin Echolle. Alkuvaiheessa ainoastaan Yhdysvaltain, Britannian ja Australian markkinoille myyntiin tulevaa laitetta ohjataan puheella. Kaiuttimen tarkoituksena on toimia älykkäänä informaatiolähteenä, joka antaa tietoja esimerkiksi säästä ja kertoo päivän uutiset.

Lisää tehoa pöytäkoneeseen

Apple esitteli tilaisuudessaan uudet iMac-pöytäkoneet, joissa on parannetut näytöt ja enemmän tallennustilavaihtoehtoja. Lisäksi laitteiden liitäntöjen määrää on parannettu. Imac tulee saataville 21,5-tuumaisena ja 27-tuumaisena versiona. Pienemmästä näytöstä saataville tulee myös 4K-näytölle varustettu versio. Isomman 27-tuumaisen saa vielä asteen tarkemmalla 5K-näytöllä.

Todellinen tehopakkaus on uusi iMac Pro, joka tulee myyntiin vuoden loppupuolella. Apple mainosti laitetta kaikkien aikojen tehokkaimmaksi iMac-malliksi. Tietokoneessa on 18-ytiminen prosessori, erittäin nopea näytönohjain, enintään 128 gigatavua keskusmuistia ja jopa 4 teratavua kovalevytilaa. Hinta on ominaisuuksien mukainen, lähes 5000 euroa.

Tablettiin 4K-kamera ja pikalataus

Kannettavamarkkinoille Apple tuo uusilla Intelin prosessoreilla varustetut MacBookit. Samalla Apple laskee 13-tuumaisen, ilman Touchbaria toimitettavan MacBookin hintaa.

Tablettivalikoimaa Apple parantaa lanseeraamalla uuden 10,5-tuumaisella näytöllä varustetun iPad Pron. Laitteessa on uusi, tarkempi ja kirkkaampi näyttö, jonka virkistystaajuus on aikaisempia malleja korkeampi. Tabletti on myös nopeampi uuden prosessorin ansiosta. Tabletin kamera tukee nyt 4K-resoluutiota ja mukana on myös toivottu pikalataus. Uusi iPad Pro on jo tilattavissa myös Suomeen ja toimitukset alkavat ensi viikolla. Uutuusmallin hinta alkaa 749 eurosta.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi