10.5.2017 klo 07:57
Uutinen

Apple osti suomalaisen unimonitoriyhtiön: Beddit-sovellus voi tulla pian Apple Watchiin

Jatkossa suomalainen innovaatio saatetaan nähdä Applen älykellon sovelluksena. Unen mittauksesta povataan tulevaisuudessa kasvavaa trendiä.

Apple on ostanut suomalaisen hyvinvointialan kasvuyrityksen Bedditin, joka tunnetaan unimonitoreistaan. Beddit on jo jonkin aikaa ollut myynnissä sadoissa Apple Store -myymälöissä.

Nyt kalifornialaisyhtiln arvellaan haluavan Bedditin osaksi Apple Watchin sovelluksia. Unen mittaamisesta on tullut kasvava trendi hyvinvointimittareissa.

Bedditiä on kuvailtu rapakon takana ”unen mittauksen Fitbitiksi”. Fitbit tunnetaan aktiivisuusrannekkeistaan ja sporttikelloistaan.

Tällä hetkellä Bedditin käyttö vaatii ohuen sensorin, joka asennetaan sängyn petauspatjan alle. Tämän jälkeen käyttäjä voi tarkkailla unen laatuaan mobiilisovelluksella iPhonesta tai Apple Watch -älykellosta. Beddit mittaa muun muassa yöunen pituutta, unen tehokkuutta, sydämen sykettä sekä makuuhuoneen lämpötilaa ja ilmankosteutta.

Bedditin toimitusjohtaja Lasse Leppäkorpi on myös yhtiön yksi perustajista. Hän on opiskellut ballistokardiografiaa Teknillisessä korkeakoulussa.

Alkuvaiheessa yrityksen kehittämää anturia käytettiin sairaalavuoteissa potilaiden sykkeen ja hengityksen mittaamiseen. Kuluttajamarkkinoille Beddit tuotiin vuonna 2013 joukkorahoituspalvelu Indiegogossa, jossa se keräsi 500 000 euroa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi