22.3.2018 klo 08:02
Uutinen

Apua ja tukea yrityksen kehittämiseen

Ely-keskus tarjoaa kehittämispalveluja tilanteisiin, jolloin yrityksessä on tarve muutokselle. Kehittämisavustus taas on suunnattu esimerkiksi tuotekehityshankkeisiin.

Hämeen ELY-keskuksen kehittämispalvelut tarjoaa apua yrityksille liiketoiminnan kehittämisessä. Kehittämispalvelut on suunnattu kaikenkokoisille, kaikennäköisille ja kaikenlaisille yrityksille. Toimialarahoituksia tai kokovaatimuksia ei ole, ainoastaan suuryrityksille palvelua ei tarjota. Yritysten kehittämispalveluita käyttävä yritys saa ulkopuolista apua yrityksen nykytilan kartoittamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Palvelut ovat yrityksille maksullisia, mutta ELY-keskus maksaa niistä suurimman osan. Esimerkiksi yhdestä konsultointipäivästä jää yrityksen maksettavaksi 300 euroa (+alv) ELY-keskuksen maksaessa loppuosan, eli 900 euroa (+alv).

– Kehittämispalveluilla ei rahoiteta yrityksen operatiivista toimintaa, kuten esimerkiksi nettisivujen rakentamista tai markkinointimateriaalin painatusta, vaan se on tarkoitettu strategiatason toimintaan, eli yrityksen analysoimiseen ja kehittämiseen, kertoo kehittämispalvelujen valtakunnallisena tuotepäällikkönäkin työskentelevä Teea Lyytikäinen.

Kehittämispalveluilla autetaan yrityksiä loikkaamaan kasvun urille, mutta yhtä lailla Hämeen ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijoiden mielestä palveluita voi käyttää erilaisiin uudistumisvaiheisiin, kuten sukupolvenvaihdoksiin, yritysostoihin tai suuriin yhteiskunnallisiin murroksiin, kuten digitaalisuuteen. Pähkinänkuoreen puristettuna kehittämispalveluista on apua aina, kun yritys haluaa muuttua tai sen on pakko muuttua. Lue lisää >>

Yritysten kehittämisavustuksen turvin kasvuun

ELY-keskuksen yrityksille tarjoama kehittämisavustus on miltei peilikuva valtioiden jakamasta kehitysavusta. Avustuksen tarkoituksena ei ole jakaa rahaa rahantarpeeseen, vaan merkittäviin kehitysaskeliin.

Rahoitusasiantuntija Jari Kekki.

Hämeen ELY-keskuksessa rahoitusasiantuntijana työskentelevän Jari Kekin mielestä eronteko on tärkeä. Kehittämisavustuksella ei tarjota pikaista helpotusta yrityksen kassavajeeseen, vaan rohkaistaan yrityksiä kehittämään toimintaansa arjesta poikkeavin keinoin, pidempiaikaisin tavoittein.

– Kehittämisavustus on nimensä mukaisesti tarkoitettu sellaisiin kehittämistoimenpiteisiin, jotka eivät kuulu yrityksen arkipäiväiseen toimintaan. Tyypillisimmillään avustus myönnetään johonkin tuotekehityshankkeeseen, Jari Kekki Hämeen ELY-keskuksesta kertoo.

Aivan ensimmäiseksi yrittäjän kannattaa ottaa puhelin käteen ja soittaa minulle tai Miia Forsströmille. Rahoitushakemusta ei kannata lähteä rustaamaan summamutikassa, vaan ensin kannattaa jutella meidän kanssamme. Osaamme suoraan neuvoa, voiko kehittämisavustus soveltua yrityksen hankeideaan vai voisiko oikea apu löytyä esimerkiksi meidän Yritysten kehittämispalveluista, Kekki kuvailee. Lue lisää >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi

Muita kiinnostavia aiheita