25.10.2021 klo 16:21
Uutinen

Apua, tanssikielto on kumottu

Kaupallinen yhteistyö: TallinkSilja

Ihmiset. Kasvokkain puhuminen. Yhteiset lounaat. Uudet työkaverit. Afterworkit. Tanssiminen. Toiset meistä innostuvat heti, toiset tarvitsevat enemmän aikaa. Miten risteillä takaisin ihmisten pariin? Ratkaisu on isot laivat ja suuret hotellit. Niissä saa olla yksin rauhassa ihmisten kanssa. 

Vietin viime viikonlopun Tallinnan risteilyllä uusien työkavereitteni kanssa. Olin tuntenut kanssamatkustajani neljä ja puoli päivää. Sitä ennen olin pyörinyt porukoissa lähinnä lähikaupan kassajonossa. 

Megastarin buffetissa oli myös vegaaniruokailijalle notkolla oma pöytä. Suu täynnä safkaa ei tarvinnut keksiä puhuttavaa. Hyvä niin. Shuttle oli nopea. Kaksi tuntia, tasainen kyyti.

Isäntämme esittelivät hurjan muodonmuutoksen läpikäyneen Tallink City -hotellin. Uudet tapahtumatilat sijaitsevat kymppikerroksessa, taivas rajanaan. Pannacotan jälkeen työkaverini lähtivät paikalliseen discoon juhlimaan tanssin vapautumista. Minä toimin kuten kuka tahansa selväpäinen introvertti toimii: menin huoneeseeni. Yksin.

Hotellihuoneella ja minulla synkkasi heti. Maxituplaleveä sänky, checked. Kattoon saakka ulottuva okrankeltainen luku- tai parittelupääty, toisessa merkityksessä: checked. Oma kulmasohva. Useita pimentäviä ja läpinäkyviä verhokerroksia avata ja sulkea. Opiskeluaikaisen yksiöni kokoinen kylpyhuone. Lapsiperheille hotellissa olisi tarjolla jopa oma sviitti, leikkihuone mukaan lukien.

Kun muut hytkyivät tanssikiellon kumoutumisen juhlaa, minä laskin vettä kylpyammeeseen. Turautin turkoosista purkista ylellistä, karmantuoksuista suihkuvaahtoa sekaan. Puuttuiko jotain? Tuubisipsipaketti ja janonsammuttaja löytyivät minibaarista.

Aamulla olin se joka heräsi aikaisin ja korkkasi innosta soikeana hotellin uudet kuntoportaat, rentoutumisalueen yrttisaunan sekä jalkakylvyt. Kaikki on parasta ennen aamupalaa.

Ulospäinsuuntautuneempi työkaverini lähti risteilyn päätyttyä toiselle risteilylle käymättä lähtöruudun kautta. Hän kaappasi terminaalista mukaansa äitinsä ja isoäitinsä. Heistä toinen, 91-vuotias, raivasi ensitöikseen tiensä keskelle tanssilattiaa ja laittoi jalkaa toisen eteen koko matkan. Meitä on moneksi.

Ilonpitoon ei tarvita syytä mutta työkavereillani oli myös tarve itkeä, nauraa ja tanssia. He(kin) olivat käyneet läpi isot YT-neuvottelut. Ikävöineet rakkaita työtovereitaan. Ottaneet lähtöpassin saaneiden työt omalle pöydälleen. Alkaneet rakentaa uutta. Seuraavana maanantaina minunkin oli helpompi mennä töihin. Tunsin empatiaa. Tunsin sen tyypin, joka oli aikoinaan saanut ylioppilaslahjaksi hevosen. Ja sen, joka kertoi hyviä huonoja vitsejä. Senkin, joka matkusti töihin miehensä exän kyydissä.

Vaikka viihdyimmekin etätöissä, emme ole tässä laivassa yksin. Emme edes yksinyrittäjänä. Risteilkäämme takaisin ihmisten pariin, kukin tavallamme.

Se uusi introvertti työkaveri/Tallink-Silja Oy
 

Psst. Dance Factoryn huikean The Roaring Twenties -liveshown näkee Serenadella 1.11. lähtien. Yrittäjän jäsenetuna saat 15 %:n sopimusalennuksen Tallinkin ja Silja Linen normaalihintaisista risteily- ja reittimatkoista.