25.8.2021 klo 12:29
Uutinen

Arskametalli laajensi ja rakensi ison hallin

Julkaistu: 26.11.2019 | 12:01

Teksti Sauli Kaipainen/Somero-lehti

Arskametallin uutta tehdasrakennusta ei pykätty vanhan jatkoksi. Entinen kiinteistökokonaisuus, noin 4 000 neliötä, on jo niin iso, että kannattaa jo tarkoin pohtia mahdollisia riskejä.

– Uuden ja vanhan kiinteistön välissä on nyt 50 metriä pihakenttää.  Tehdaspaloja on ollut Arskankin historiassa, vuonna 1968 ja läheltä piti -tilanne 2013. Tehdaspaloja on ollut Somerolla muuallakin, ja niitä tosiaan pitää välttää. Vaikka vakuutus korvaisi kaiken muun, niin mikään ei korvaa sitä tunnetta, mikä oman perheen rakentamisen myötä häviää, kuvailee Arskametalli Oy:n toimitusjohtaja Janne Käkönen tuntojaan.

Uusi halli on kooltaan hieman yli 1 200 neliötä. Vapaata korkeutta on seitsemän metriä reunoilla ja harjan kohdalla yhdeksän. Ero on huomattava vanhaan halliin nähden – nykyisin rakennetaan korkeampaa tilaa kuin ennen.

– Toiseen reunaan hallia pystytetään täysautomaattinen levytyökeskus, joka ottaa itsenäisesti peltilevyn hyllystä, hakkaa ja purkaa eri asemiin.

Levytyökeskuksen lisäksi halliin sijoitetaan pyöreän viljasiilon profilointikone. Lisäksi hallissa tehdään osakokoonpanoja ja varastoitavaakin tavaraa rakennukseen mahtuu.

Muita kiinnostavia aiheita