25.5.2019 klo 20:19
Uutinen

Arttu Muukkonen toiseksi Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa

Eteläkarjalainen kahviyrittäjä Arttu Muukkonen menestyi upeasti Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa: hän ylsi kovan kilpailun toiseksi ja sai palkinnoksi 7000 euroa.

Suomen Yrittäjien Valtakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä 2019 -kilpailu ratkesi lauantai-iltana Kauhavalla Nuorten yrittäjien Get Together -tapahtumassa. Juhlagaala huipentui jännittävään palkintojenjakoon.

Voiton vei Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas, 32, Savosta. Toiseksi kovassa kilpailussa nousi Lehmus Roasteryn Arttu Muukkonen, 34, Etelä-Karjalasta. Kolmannen sijan nappasi Trustmary Group Oy:n Johannes Karjula Keski-Suomesta.

Tuomariston mukaan Arttu Muukkonen on esimerkki yrittäjästä, joka on kekseliäs, innovatiivinen ja uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia juttuja.

Lehmus Roastery Oy:n päätuote on itse paahdettu ja paikallisesti brändätty kahvituotesarja, jota myydään valtakunnallisesti muun muassa ruokakaupoissa. Yritys on valittu kahdesti Suomen parhaaksi paahtimoksi. Paahtimo työllistää omistajien lisäksi yhdeksän työntekijää.

Tärkeä osa yrityksen nopeaa kasvua ovat innovatiiviset omistajat, jotka yhdistelevät aiempaa kokemustaan mediasta, mainosalalta ja vähittäiskaupasta erikoiskahvialaan. Heillä on innovatiivinen tapa suhtautua harrastajille suunnattuun erikoiskahvialaan, jossa riisutaan mystiikka ja pyritään tuomaan erikoiskahvin ominaisuudet tavallisen kansan tietoon. Tuloksena on iloinen ja kansantajuinen yhtiö, joka tuottaa kiinnostavia makuelämyksiä, tuomaristo totesi.

– Olen erittäin ylpeä ja iloinen Artun palkitsemisesta! Arttu on ollut esimerkki meille yrittäjille ja muullekin kansalle innokkaasta ja aikaansaavasta toiminnastaan sekä yhteiskuntavastuustaan jo vuosien ajan. Hänen tapansa ajatella ei koskaan kohtaa liikaa rajoitteita vaan Arttu näkee aina mahdollisuuksia, Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari hehkutti.

Palkintoraatiin kuuluivat viime vuoden kilpailun voittaja, Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää, sarjayrittäjä Kim Väisänen, SGN Groupin ja Yksityisyrittäjäin säätiön Sam Nieminen ja Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko.

Voittaja sai palkinnoksi 20 000 euroa, Muukkonen 7000 euroa ja kolmas 3000 euroa. Palkintosumman lahjoitti Yksityisyrittäjäin säätiö.