11.9.2017 klo 14:54
Uutinen

Arvostettu talousmedia ylistää suomalaisia älyhousuja: Vain hinta hirvittää

Amerikalainen Forbes nostaa suomalaiset älyhousut vuoden 2017 parhaiden kuntosali- ja treenituotteiden joukkoon.

Kuopiolainen Myontec tunnetaan Mbody-älyhousuistaan, jotka mittaavat lihasaktivaatiota ja antavat kallisarvoista tietoa esimerkiksi juoksutekniikasta. Housuja käyttävät pääasiassa urheilijat.

Arvostettu amerikkalainen talousmedia Forbes listasi vastikään vuoden 2017 parhaat kuntoilu- ja fitnesstuotteet sekä alan kiinnostavimmat sovellukset. Myös Myontec pääsi listalle. Lehti kehuu housujen ominaisuuksia, mutta pitää hintaa liian kalliina peruskuntoilijoille. Tällä hetkellä Mbody-trikoiden hinta on vajaat 800 euroa.

Forbes huomioi Myontecin ensimmäisen kerran tämän vuoden alussa, jolloin se listasi fitness-laitteiden parhaimmistoa.

– Tällä on enemmänkin tunnettusarvoa, mutta se voi auttaa saamaan hyviä avauksia jenkkimarkkinoilla, Myontecin toimitusjohtaja Janne Pylväs kertoo.

Myontec on keskittynyt tähän mennessä pääasiassa Euroopan markkinoille. Alkukesällä kuopiolaisyhtiö solmi ensimmäisen merkittävän sopimuksen Kiinassa.

– Loppuvuonna kuulemme varmasti lisää uutisia jenkkimarkkinoilta, Pylväs lupaa.

Myontecin älyshortsit mittaavat kehon suorituskykyä housuihin integroitujen anturien avulla. Anturit ja mittalaite siirtävät tulokset langattomasti mobiilisovellukseen. Mbody on suunniteltu erityisesti pyöräilijöille ja triathlonisteille. Housujen kanssa käytettävä sovellus on tarjolla sekä iOS- että Android-puhelimiin.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi