Postin asiakkaat eivät halua liikaa ilmoituksia saapuneista lähetyksistä. Kuva: Getty Images
2.6.2022 klo 12:57
Uutinen

Asiakaspalaute ratkaisi: Posti vähentää radikaalisti tekstiviestien lähettelyä

OmaPosti-sovelluksen käyttäjät eivät saa jatkossa tekstiviestiä saapuneesta lähetyksestä, jos käyttäjä on sallinut sovelluksen ilmoitukset.

Posti kertoo luopuvansa osasta käyttäjille lähetettyjä saapumisilmoituksia. Kesäkuussa voimaan astuu uudistus, jonka jälkeen päällekkäisiä ilmoituksia karsitaan ja OmaPosti-sovelluksen käyttäjät saavat tiedon saapuneesta lähetyksestä jatkossa vain sovelluksen kautta. Ilmoitus on näkyvissä sovelluksessa, kun lähetys on noudettavissa Postin palvelupisteellä tai pakettiautomaatista. Tämän lisäksi käyttäjä saa tiedon sähköpostitse.

Muutoksen taustalla on asiakaspalaute. 

– Olemme saaneet palautetta, että tekstiviestit koetaan häiritseviksi ja turhiksi. Tekstiviesti voi hämmentää käyttäjää, Voi tuntua siltä, että on tullut kaksi lähetystä. Ei olla varmoja, onko kyse samasta lähetyksestä, Postin pk-yritysten- ja kuluttajapakettipalveluiden liiketoimintajohtaja Salla Ketola kertoo.

Jos vastaanottaja ei käytä OmaPosti-sovellusta tai lupaa ilmoituksille ei ole annettu, tekstiviesti lähetetään jatkossakin.

Posti suosittelee sovellusta turvallisuussyistä

Postin saaman Facebook-palautteen mukaan joitakin käyttäjiä ärsyttää se, että ilmoituksia tulee liikaa.

– Monelle riittää, että ilmoitukset näkee OmaPosti-sovelluksesta. Kannustamme käyttämään Omapostia kannustetaan myös turvallisuussyistä. Viime aikoina tekstiviesteissä on tullut erilaisia huijausyrityksiä.

Ketolan mukaan Posti aikoo edelleen vähentää tekstiviesti-ilmoitusten määrää, kun OmaPosti-sovelluksen käyttäjäkokemusta saadaan parannettua.

– Siinä vaiheessa tekstiviestejä ei tarvitse lähettää kuin niissä tapauksissa, joissa lähettäminen on viivästynyt ja tästä pitää muistuttaa asiakasta.

OmaPosti-sovellukseen lähetetään ilmoitus saapuneesta lähetyksestä, jos sovelluksen käyttäjä on antanut luvan ilmoituksille. Ilmoitusasetuksia voi muuttaa puhelimen asetuksista.

OmaPostilla on noin 1,9 miljoonaa käyttäjää, joista aktiivisia käyttäjiä on noin miljoona.

Pauli Reinikainen