22.3.2018 klo 12:07
Uutinen

Asiantuntijan vinkit: Näin muokkaat Facebookin turvallisemmaksi

Facebookin tietojen hankinta ja tietovuodot huolestuttavat nyt monia. Someyrittäjä antaa Ylen jutussa vinkit, kuinka sovelluksen asetuksia kannattaa muuttaa.

#deletefacebook-ilmiö leviää nyt tietovuotopaljastusten vuoksi. Ylen haastattelema someanalytiikkaa tekevän Innowise-yhtiön yrittäjä Harto Pönkä ei luopuisi Facebookista, mutta kehottaa muokkaamaan asetuksia turvallisemmiksi.

Harto Pönkä neuvoo Ylen jutussa tekemään seuraavat säädöt omiin Facebook-asetuksiin näin:

1. Poista luvat kaikilta Facebookissa toimivilta sovelluksilta ja niiltä sovelluksilta, joihin kirjaudut Facebookin kautta ja jotka eivät ole sinulle välttämättömiä. Tällaisia sovelluksia voivat olla esimerkiksi Facebookin pelit tai applikaatiot, jotka ovat yhteydessä Facebookiin kuten Instagram.

https://www.facebook.com/settings?tab=applications

Estä asetuksista myös tietojesi anto sovelluksille, joita muut eli Facebook-kaverisi käyttävät. Tämä tapahtuu kohdasta ”muiden käyttämät sovellukset”.

2. Laita mainosten kohdentaminen pois päältä ja piilota ne mainosaiheet kokonaan, jotka Facebook antaa piilottaa:

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

3. Tarkista kännykän Facebook-sovellukselle annetut oikeudet ja poista kaikki tarpeettomat oikeudet. Yleensä riittää, että sovellus saa käyttää puhelimen muistia. Esimerkiksi kontaktien käyttölupaa ei kannata antaa.

4. Tarkista, mitä kontaktitietoja Facebook on ehkä ladannut Facebook Messenger -sovelluksen kautta ja poista tarpeettomat:

https://www.facebook.com/invite_history.php

toimitus(at)yrittajat.fi