18.5.2017 klo 11:07
Uutinen

Assetti ja Wimao jatkoon Etelä-Karjalasta

Etelä-Karjalan lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Assetti Lappeenrannasta. Kunniamaininnan sai Wimao Oy. Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 26 hakijasta.

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota mm. liikeidean ainutlaatuisuuteen, tiimin kykyyn ja kasvun nälkään ja liiketoiminnan skaalautuvuuteen.

Voittajayritys, vuonna 2013 perustettu Assetti tarjoaa kiinteistöomaisuuden hallintapalvelua pilvipalveluna, jonka avulla kiinteistösijoittajat ja varainhoitajat voivat hallinnoida sijoituksiaan tehokkaammin ja läpinäkyvämmin sekä seurata kiinteistösijoitusten kehittymistä.

“Assetin markkinapotentiaali on valtava ja globaali. Bisnes on jo olemassa ja se on testattu toimivaksi. Yrityksen tuote ja referenssit ovat uskottavia,” kuuluvat tuomariston perustelut.

Kunniamaininnan saaja, vuonna 2015 perustetun lappeenrantalaisen Wimaon komposiittituotteilla voidaan korvata erilaisia puu-, muovi-, lasikuitu- ja metallituotteita tai -komponentteja lukuisilla eri toimialoilla, kuten rakennus-, elektroniikka- ja pakkausteollisuudessa. Yrityksen patentoidulla teknologialla voidaan hyödyntää myös vaikeasti kierrätettäviä materiaaleja, mitä muilla teknologioilla ei pystytä.

“Liikeidean taustalla on globaali ongelma, jolloin markkina- ja siten kasvupotentiaalikin on merkittävä. Yritykselle riittää raaka-ainetta,” tuomaristo perustelee.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Rau-Kem Oy, Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy, Siivous Lappee Oy, Finnos Oy, Kehruuhuone, PADoc Oy, I-Kone, Teleme Oy, Oy Santa Margarita SA, IT-Saimaa Oy sekä Hiskin nettivideot Tmi Lappeenrannasta, Hoivapalvelut Onnenpisara Ruokolahdelta ja Kantri Hotelli Savitaipaleelta.

Tuomaristoon kuuluvat Tommi Laitinen (OCTO3 Oy), Kirsi Viskari (Saimaan Ammattikorkeakoulu), Kristiina Timperi (Azets), Laura Evälahti (Rakennusliike Evälahti), Ossi Vilhu (Assi Group) ja Tapani Suni (Suni Oy).

Etelä-Karjalan Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.-26.10.2017 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.

Lisätietoja
Janne Roiha, Kasvupolun fasilitoija, Kasvu Open -tiimi, p. 044 0342179 janne.roiha@roihu.com

Kasvu Open on pitkäjänteinen sparrausprosessi, joka auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Kasvupolun mahdollistavat Imatran Seudun Kehitysyhtiö Kehy, Etelä-Karjalan Liitto, Etelä-Karjalan Yrittäjät, Etelä-Karjalan kauppakamari, Saimaan ammattikorkeakoulu, Wirma Lappeenranta, Azets, Evälahti Oy, OCTO3 Oy, Suni Oy ja Assi Group sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.