18.3.2021 klo 10:41
Uutinen

Assi hakee kyvykkäitä kumppaneita

Hämeenlinnan uuden keskussairaalan, Assin rakentamisen aloittaminen on herättänyt suurta kiinnostusta seudun yrittäjissä. Tietäähän suurhanke mahdollisuuksia päästä tarjoamaan palveluja pääurakoitsija Skanskan kautta. 24.3. Urakoitsijailtaan ilmoittautuminen on ollut vilkasta.

Assi-sairaalan maanrakennustyöt on suunniteltu alkavaksi elokuussa 2021. Nyt keväällä painopiste on rakennusluvan hankinnassa. Rakennustyömaan käynnistämiseen liittyvien toimien lisäksi kilpailutuksia julkistetaan lähiaikoina myös perustus- ja runkorakentamisen sekä kiinteiden sairaalalaitteiden ja logististen järjestelmien puolella.

Hankintaa tehdään Skanska Talonrakennus Oy:n nimiin eikä kyseessä ole julkinen hankinta. Hankinnoissa kumppanuusmalli voi olla urakointiin tai materiaaliostoihin perustuva sopimus. Urakoitsijalla on mahdollisuus jakaa hankintoja useammalle toimijalle. Työmaatoimintoihin, kuten logistiikka ja työturvallisuus, saatetaan lisäksi ottaa tuntihenkilöitä riippuen siitä, onko toteuttajana urakoitsija vai Skanskan oma työnjohto.

Skanskan hankintapäällikkö Pauli Rissanen kuvailee rakennushankeen tulevia vaiheita:

  • Alkuvuodesta käynnistettiin sairaalalogistiikan järjestelmien hankinta. Näitä ovat hissit, sänkyvarastoautomaatit, välinehuollon varastoautomaatit, putkipostijärjestelmä sekä jäte- ja pyykkijärjestelmä.
  • Työmaan käynnistämiseen liittyviä hankintoja on myös käynnistetty. Näitä ovat työmaatilat ja torninosturit. Kevään aikana kilpailutetaan myös ajoneuvonosturit, vartiointi, työmaatilojen hoito, työmaalogistiikka jne.
  • Rakennusteknisiä hankintoja myös aloitetaan pikkuhiljaa. Ensimmäisenä on vuorossa betoniset porrassyöksyelementit ja valmisbetoni. Huhti- toukokuussa aloitetaan maanrakennuksen, paalutukset ja perustuksien paikallavalu-urakoihin liittyvät kilpailutukset
  • Rakennusrunkoon ja elementteihin liittyvät kilpailutukset aloitetaan syksyllä.

Rissanen kehoittaa seuraamaan sairaalan kotisivuja www.ahvenistonsairaala.fi. Sinne päivitetään jatkuvasti ajankohtaisia hankintakokonaisuuksia ja kilpailutuksia. Sivujen kautta voi myös tilata uutiskirjeen, ottaa yhteyttä ja tarjoutua yhteistyökumppaniksi.

Urakoitsijailta verkossa 24.3.

Assi-sairaalan projektiryhmä järjestää urakoitsijaillan 24.3.2021 klo 15.30–17.30. Toimijat kertovat tarkemmin rakentamisen vaiheista ja yritysten mahdollisuuksista päästä mukaan tarjoamaan palveluja.

URAKOITSIJAILLAN OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN

Uuteen Assi-sairaalaan rakentuu tilat, missä hämäläisen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, ja sosiaalihuollon toimijat sekä yksityiset palveluntuottajat voivat kokoontua ja työskennellä laadukkaan hoidon turvaamiseksi. Koko hankkeen kustannusarvio on 356 miljoonaa euroa. Uuden sairaalan on arvioitu valmistuvan vuonna 2026.

LISÄTIETOJA
Hakeudu yhteistyökumppaniksi
Skanska – tietoa yhteistyökumppaneille

Muita kiinnostavia aiheita