25.1.2018 klo 08:12
Uutinen

Autokauppias paljastaa – tällaisen hyötyauton yrittäjä haluaa

Käytetyille hyötyautoille on nyt kysyntää. Tuulilasin mukaan yrittäjät satsaavat myös pakettiautonsa lisävarusteisiin.

Uusien pakettiautojen kauppa käy vilkkaana.

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa kertoi Yrittäjät.fi:lle syksyllä, kuinka nousutrendi käynnistyi jo vuonna 2016.

– Rakennussektorin sähkö- ja putkialojen yrittäjät, jotka liikuttavat toimistoansa laitteineen ja kalustoineen raksalta toiselle, ovat sen kasvun tuoneet, Rissa luonnehti.

– Ajoneuvokanta on vanha, niillä on ajettu paljon. Finanssikriisin aikaiset, 5-6 vuotta vanhat romut ovat käsissä, joten on pakko vaihtaa.

Ensirekisteröintien lisäksi myös käytetyt hyötyautot vaihtavat nyt vilkkaasti omistajaa.

– Keskikokoisilla, muutaman vuoden vanhoilla pakettiautoilla on selvästi kysyntää. Monille yrittäjille vähän ajettu ja muutaman vuoden vanha auto on taloudellisesti järkevä ostos. Autoissa on jo yleensä yrittäjän tarvitsemat perusvarusteet, kuten peräkoukku ja lisälämmitin, kertoo myyntipäällikkö Topi Vento Kamux Lahti Hyötyautoista Tuulilasille.

Tuulilasin mukaan hyötyauton vähäpäästöisyys on erityisen tärkeää niille yrittäjille, jotka tekevät urakoita kaupungeille ja kunnille.

– Hyötyauto on yrittäjälle työkalun lisäksi myös käyntikortti, joka antaa mielikuvan hänen toiminnastaan. Tämän huomaa toivotusta varustelutasosta, joka painottuu turvallisuuden ja käytännöllisyyden lisäksi huoliteltuun ulkonäköön. Turvallisuutta tuovat peruutuskamera ja lisävalot, mukavuutta taas matkapuhelimella ohjattu lisälämmitin ja ulkonäköä saadaan alumiinivanteilla ja näteillä teippauksilla, Vento mainitsi Tuulilasin haastattelussa.

Kuva: Istockphoto

toimitus (at) yrittajat.fi