22.4.2017 klo 08:04
Uutinen

Autolle.com siirtyy liiketoimintakaupan myötä Tuulokseen

Tuuloksessa toiminut Autotalo T. Numminen lopettaa toimintansa kuun vaihteessa. Timo ja Jelena Numminen ovat myyneet yrityksensä liiketoiminnan Autolle.comin yrittäjä Niklas Nukarille.

Oulun, Ylivieskan ja Espoon lisäksi Hämeenlinnassa toimivalla Autolle.comilla on ollut toimipiste Hämeenlinnassa. Sen toimintoja siirretään parhaillaan Tuulokseen, josta Autolle.com on ostanut Autotalo T. Nummisen liiketoiminnan. Korjaamotoiminta jatkuu Tuuloksessa AD-autohuoltona entisellä henkilökunnalla.

Autolle.comin liiketoiminta on ollut kovassa kasvuvauhdissa. Niklas Nukari palkittiin tänä keväänä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla.

– Meitä on neljä osakasta korjaamotoiminnassa ja suunnitelmia toiminnan kehittämiseksi on runsaasti. Hämeenlinnassa Autolle.comin kautta kulkee tässä kuussa 300 autoa. Kasvuvauhti on ollut sellaista 10–20 prosentin luokkaa joka kuukausi, kertoo yksi korjaamon osakkaista, Arne Nystedt.

Autolle.comin toiminta perustuu verkkomyyntiin ja autojen kotiinkuljetuspalveluun. Yrityksellä on Auto rahaksi -palvelu, johon auton voi ilmoittaa myyntiin. Tämän jälkeen auto tarkastetaan ja valokuvataan A-katsastuskonttorilla. Auto jää omistajansa käyttöön, kunnes se on myyty.

– Tämän jälkeen auto tuodaan uuteen tarkastukseen A-katsastusasemalle, katsotaan että se on samassa kunnossa kuin edellisessä tarkastuksessa. Sen jälkeen omistaja saa rahat käteensä ja auto siirtyy uudelle omistajalle. Me myymme hirveästi autoja, joita emme omista, selvittää Nystedt.

Autolle.comille Nummisen Autotalo on sopivalla sijainnilla valtateiden tuntumassa keskellä Etelä-Suomea. Avajaisia on tarkoitus viettää, kunhan toiminnot on saatu siirrettyä Tuulokseen.

Yrittäjäpariskunta Jelena ja Timo Numminen virittelevät yritystoimintaa Espanjassa, jossa heillä on toinen koti. Tarkoitus on jatkaa autokaupan alalla, mutta pienimuotoisemmin. Jelena Numminen toteaa, että pitkän yrittäjärupeaman jälkeen on ajatuksissa hiukan hitaampi ja yksinkertaisempi elämä.

– Autotalon myötä toiminta kasvoi varsin suureen mittakaavaan. Olemme iloisia ja huojentuneita, että liiketoimintakauppa ratkesi näin. Työntekijät saavat jatkaa entisissä töissään ja automyynti jatkuu näissä tiloissa, hän jatkaa.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi