8.4.2019 klo 15:11
Uutinen

Beauty Cleaner -palkittu yrittäjä haluaa nostaa ammattiylpeyttä ja siivousalan arvostusta – ”En muuhun vaihtaisi”

Kankaanpääläinen siivousalan yrittäjä Minna Mettälä voitti ensimmäisen Beauty Cleaner -kilpailun. Voittajaksi valittiin positiivinen siivousalan persoona, ja samalla haluttiin nostaa ammattiylpeyttä ja alan arvostusta.

Minna Mettälä palkittiin Alavuden Tuurissa 23. maaliskuuta pidetyssä kilpailussa Beauty Cleaner -tittelillä.

– Idea tuoda siivousalaa esiin positiivisesti sai minut hakemaan kilpailuun. Olen itse ylpeä työstäni, ja saanut siitä uran itselleni, Mettälä kertoo.

Mettälä perusti Siivouspalvelu Tuhkimon viime kesäkuussa Kankaanpään Niinisaloon.

– Olen aina halunnut olla yrittäjä. En muuhun vaihtaisi, vaikka ensimmäinen vuosi olikin vaihteleva.

24-vuotias Mettälä ehti työskennellä ennen yrittäjyyttä muutaman vuoden siivousalan yrityksessä. Kokemus työntekijänä on muovannut sitä, minkälainen työnantaja Mettälä haluaa olla.

– Haluan pitää omista työntekijöistäni kiinni. Maksan tessiä korkeampaa palkkaa, koska se lisää työmotivaatiota ja työntekijät ovat valmiita tekemään joskus pitempää päivääkin.

Vapaus istahtaa kahville

Hämeenkyröstä kotoisin oleva Mettälä kertoo, että yrityksen perustaminen uudelle kotipaikkakunnalle ei ollut helppoa, sillä häntä ei tunnettu Kankaanpäässä. Kun Mettälä sai ensimmäiset tilaukset ja sana alkoi kiiriä, hän huomasi kalenterin täyttyvän nopeasti.

– Syksyllä kädet olivat jo täynnä töitä, ja vuodenvaihteessa palkkasin ensimmäisen työntekijän. Kesäksi työllistän varmasti toisen henkilön.

Parasta yrittämisessä on Mettälän mielestä vapaus päättää omasta ajankäytöstään.

– Käyn paljon vanhusten luona siivoamassa. Saatan istahtaa kahvillekin ja olla hetken seurana kiirehtimättä. Se lämmittää mieltä.

Beauty Cleaner -kilpailussa haettiin ammatistaan ylpeää, asiakaspalveluhenkistä ja positiivista persoonaa siivousalalta. Järjestäjä, seinäjokelainen siivousyritys Talonhenki haluaa tapahtumalla murtaa virheellisiä asenteita ja luoda alasta myönteistä kuvaa.

Mettälä valittiin semifinaaliin, jossa järjestettiin ehdokkaille stailaukset ja kuvaukset Seinäjoella. Yleisö äänesti Tuuriin kuusi finalistia, joiden joukosta valittiin voittaja.

– Kuvaukset ja finaalipäivä olivat mieleenpainuvia, vaikka jännitinkin kovasti. Oli mukava tavata samanhenkistä väkeä.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuva: Studio Street Oy