Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

23.5.2017 klo 17:37
Uutinen

Bisneskannettavien taisto kovenee: Näillä aseilla Huawein uutuus pyrkii kampittamaan Applen Macbook Pron

Huawei haastaa Applen Macbook Pron tehokannettavien markkinoilla. Uuden mallin päälle voi läikyttää vettä ilman että se kärsii.

Työkäyttöön hankittavien kannettavien markkinoilla käy kuhina, sillä Applen odotetaan esittelevät kesäkuussa uudet Macbook-kannettavansa ja tänään Huawei paljasti Berliinissä uuden kannettavien tietokoneiden mallistonsa.

Huawei esitteli kolme tuotetta, joista näillä näkymin ainoastaan tehokkain versio MateBook X tulee Suomen markkinoille. X-malli on paitsi tehokkain, myös kiinnostavin, sillä siihen on pakattu uusinta teknologiaa.

Matebook X on selvästi suunnattu Applen Macbook Pron kilpailijaksi. Erityistä huomiota on kiinnitetty muotoiluun. Kannettavassa on timanttihiotut pyöristetyt reunat, mikä erottaa sen monista kilpailijoista. Lisäksi kannettava on erittäin pienikokoinen: pienempi kuin A4-arkki. Ulkoisesti huomio kiinnittyy myös rungon kanssa saman värisiin näppäimiin.

Huawein mukaan Matebook X on maailman pienin 13-tuuman näytöllä varustettu kannettava. Kokoa on saatu pienennettyä kaventamalla näytön ympärillä olevia kehyksiä. Matebook X:n näytön ja reunojen väli on 4,4 milliä eli pienempi kuin esimerkiksi Macbook Prossa. Myös painoa on aaviastuksen vähemmän kuin Applen tehokannettavassa. Kilpailu kääntyy Huawein eduksi myös verrattaessa laitteiden paksuutta. Matebook on hieman yli millin ohuempi.

Akun kesto Macbookin tasoa

Akun kestossa Matebook x ja Macbook ovat virallisesti samalla viivalla. Sekä Apple että Huawei lupaavat kannettavilleen noin 10 tunnin käyttöajan langattomassa verkossa. Totuus ei ole välttämättä aivan näin auvoinen, sillä Macbookin akkua on parjattu selvästi tätä heikommaksi.

Huawei on lisännyt kannettavaansa sormenjälkitunnistimen, joka on integroitu virtapainikkeeseen. Valmistaja mainostaa, että laite käynnistyy nollasta käyttövalmiiseen tilaan vajaassa kymmenessä sekunnissa.

Uutta on myös roisketiivis näppäimistö sekä Dolby Atmos -äänentoistoteknologia, jonka käyttökelpoisuus kannettavakäytössä jää vielä arvoitukseksi. Roisketiiviyden luvataan kestävän veden ja teen, mutta makeat juomat kannattaa pitää lasissa.

Vähemmän liitäntöjä

Huawei on ottanut mallia Applen tavasta vähentää kannettavassa olevia fyysisiä liitäntöjä tavoitellessaan ohuempaa muotoilua. Niinpä Matebookin kanssa on käytettävä erillistä adapteria, joka kasvattaa liitäntöjen määrää. Samanlainen varuste tarvitaan myös Macbook Pron kanssa.

Huawei tuo Matebookin myyntiin ruusukullan, harmaan ja kullan väreissä. Laite on saatavilla Suomessa heinäkuussa ja sen suositushinta on 1399 euroa (Intel i5 / 8 GB / 256 SSD).

Kalliimman version suositushinta on 1649 euroa (Intel i7 / 8 GB / 512 GB SSD). Tämän mallin saa ainoastaan ruusukullan värisenä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi