2.12.2020 klo 16:49
Uutinen

Campnou Oy ja Alukin Boats Sweden Ab vahvistavat yhteistyötään

Laadukkaiden täysalumiinisten Alukin-alumiiniveneiden lisääntynyt kysyntä nopeuttaa suunnitelmia. Campnou Oy aloittaa Alukin-venemallien rakentamisen Ähtärissä.

Suurin osa Pohjois-Euroopassa myytävistä alumiiniveneistä rakennetaan Ähtärissä. Pieni kaupunki keskellä Suomea on kotipaikka tunnetuille Buster ja Silver veneille. Ähtäri on koti myös Campnoun Oy:lle, joka on Suomen johtava alumiiniveneiden runkojen, niiden osien sekä tuotantovälineiden sopimusvalmistaja. Yrityksen käden jälki näkyy mm. uudessa Bella Veneiden Falcon-alumiinivenemallistossa ja Yamarin Cross sekä XO-veneissä. Campnou Oy on ollut näiden venebrändien kehittämisessä mukana alusta alkaen ollen kumppani alumiinirungon, sen valmistuksen sekä alumiiniosien ja -materiaalien hankintaprosessien kehittämisessä.

Alukin Boats Sweden Ab on vuodesta 2018 asti ollut osa Nimbus-konsernia. Ruotsalainen Nimbus on nykyään yksi Euroopan johtavista venealan toimijoista seitsemällä tuotemerkillään. Alukin on vuonna 2010 aloittanut venevalmistaja, joka on kasvanut ja kehittynyt vakaasti alusta asti valmistamalla laadukkaita täysin hitsattuja alumiiniveneitä sekä työ että vapaa-ajan käyttöön Roslagenissa, Ruotsissa.

Alukin Boats Sweden AB: n ja Campnou Oy;n yhteistyö alkoi vuonna 2019, ja siitä lähtien se on lisääntynyt ja löytänyt uusia tapoja. Tavoitteena on aina ollut, että jonain päivänä Campnou alkaa rakentaa valmiita, täysin varusteltuja veneitä. Alukin-veneiden lisääntyvä kysyntä on vauhdittanut suunnitelmia ja johtanut sopimukseen siitä, että Campnou alkaa rakentaa joitain Alukin-venemalleja valmiiksi asti jo vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Olemme todella onnellisia ja ylpeitä tästä sopimuksesta Alukinin kanssa. Noin vuosi sitten teimme päätöksen, että Campnoun tulisi muuttaa strategiaansa siten että joskus tulevaisuudessa yritys olisi johtava alumiiniveneiden sopimusvalmistaja pelkkien alumiinirunkojen sijasta. Alukin tuotteineen, kasvutavoitteineen ja upeine ihmisineen on meille ihanteellinen kumppani, kertoo Outi Hietakangas yksi Campnou Oy:n omistajista.

– Luulen, että meillä on paljon annettavaa tälle yhteistyölle. Meidän loistavan ammattitaitoisen henkilöstömme kokemus alumiiniveneiden suunnittelusta ja niiden valmistamisesta yhdessä Alukin-tuotteiden ja venesuunnittelun kanssa on yhdistelmä, joka lupaa valoisaa tulevaisuutta. Jos Nimbus olisi pörssiyhtiö, ostaisin nyt osakkeita, sanoo Paavo Pakarinen, toinen Campnoun Oy:n omistajista.

Sekä Alukin Boats Sweden Norrtäljessä, Ruotsissa että Campnou Oy Ähtärissä palkkaavat lisää henkilökuntaa. Lisätietoja:

Paavo Pakarinen +358 40 5204 564

Sähköposti: info@campnouoy.fi

Maria Nikula +46 (0) 706 69 44 42 (på svenska English)

Sähköposti: info@alukin.se

googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’); });