25.2.2018 klo 15:36
Uutinen

Design Aloselle kunniamaininta von Wright-innovaatiokilpailussa

Jyväskyläläinen Design Alosen Samuli Alonen palkittiin Helsingissä 8.2.2018 kunniakirjalla von Wright-innovaatiokilpailussa. Von Wright-ritaristo koki tärkeäksi huomioida Suomi 100-juhlavuonna Viktor Julius von Wrightin merkittävää kädenjälkeä kädentaitoalan kehittymiselle. Näin syntyneellä von Wright-innovaatiopalkinnolla haluttiin korostaa käsityöalalla toimivien oma-aloitteisten, kasvuhalukkuutta omaavien yrittäjien merkitystä talouselämässämme ja samalla parantaa käsityöyrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme.

Ainutkertaiseen innovaatiokilpailuun hakemuksia tuli kaiken kaikkiaan 61 ympäri Suomea. Kriteereitä valinnassa olivat yrittäjän itsenäisyys ja nuorehko ikä, kädentaito, luovuus, tuotekehitys, liikeidea ja kasvupotentiaali sekä mahdollinen kansainvälinen kasvuhalukkuus. 61 hakemuksen joukko karsittiin lopulta kolmeen yritykseen.

Ensimmäiseksi tullut Kraa Kraa Eyewear valmistaa suomalaisesta puusta silmä- ja aurinkolasikehyksiä, toiseksi tullut Pihka Collection kotimaisia design-tuotteita nahasta ja kolmanneksi tullut Design Alonen veistoksia sekä taidetta niin julkisiin tiloihin kuin koteihinkin eri metalleista ja pronssivaluna.

Samuli Alosen vahvuuksiksi katsottiin monipuolinen tuotanto, innovatiivisuus sekä vahva kädentaito.

-Mielestäni tämä oli hyvä kilpailu ja tärkeää, että tällainen palkinto annettiin jakoon. Kädentaitoalan yrittäjille suunnattu kilpailu toi koko alalle valtakunnallista näkyvyyttä ja toivon mukaan osaltaan innostaa nuoria suuntaamaan alalle, Samuli Alonen kommentoi.

Design Alosella on nyt hyvä työvire, näyttelyitä on tulossa useampia sekä kolme suurempaa julkista työtä tänä vuonna Vantaalle, Tampereelle ja Kotkaan. Myös yrityksen kotipaikka, ainutlaatuinen Pykälistön alue Laukaantien varressa, on jatkuvan kehittämisen alla ja suunnitelmissa on muun muassa valoveistopuiston rakentaminen.

Palkitut:
Kraa Kraa Eyewear, Tampere, 10 000 €
Pihka Collection, Tampere, 5000 €
Design Alonen, Jyväskylä, kunniakirja

Palkintoraatiin kuuluivat Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, Raimo Mäkinen, von Wright-ritaristo, Annukka Åstrand, Yksityisyrittäjien säätiö, Markku Juvonen, Käsiteollisuuden edistämissäätiö sekä Jaakko Laitinen, Mestarikiltaneuvosto.

Viktor Julius von Wright tunnetaan käsityöläisten isänä ja Suomen varhaisen työväenliikkeen nk. wrightiläisen työväenliikkeen johtajana. Von Wrightin panos on hyvin merkittävä ammatillisen koulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen kehittymiselle Suomessa. Mestarikiltaneuvosto on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö, jonka alla von Wright-ritaristo on. Ammatillista osaamista edistävä Mestarikiltaneuvosto ry on perustanut von Wrightin nimeä kantavan ritariston tunnustukseksi merkittävästä toiminnasta korkean osaamisen, kädentaitoalan sekä käsi- ja pienteollisuuden hyväksi.

Lisätietoja:
Jaakko Laitinen, Mestarikiltaneuvoston ylioltermanni
p. 0400 659 531, jasu.56la@gmail.com

Samuli Alonen, Design Alonen
p. 0400 121 420, samuli.alonen@designalonen.fi