2.4.2020 klo 13:19
Uutinen

Desinfiointipalvelu yrittäjän luo

Joensuulainen desinfiointi- ja puhdistuspalvelua tarjoava yritys Puhdaspiste on hätävalmiudessa Itä-Suomen alueella vallitsevan tilanteen takia.

Yritys on valmiina tukemaan aluksi kriittisten alojen työntekoa, jonka jälkeen ollaan valmiita turvaamaan muidenkin yritysten ympäristö. Desinfiointimenetelmä valitaan asiakkaan tarpeen ja tilan käytön mukaan. Tavoitteena on saada tilat turvallisiksi niiden käyttäjille; asiakkaille, työntekijöille ja sidosryhmille.

”Meillä yritetään nyt vastata kysyntään parhaamme mukaan. Olemme rekrytoineet lisää työvoimaa ja koulutamme tekijöitä, että pystymme vastaamaan kysyntään. Valmiustasoamme on nyt nostettu, koska maailmalta on nähty, että nopea reagoiminen on ensiarvoisen tärkeää tässä vallitsevassa tilanteessa.” sanoo myynnistä vastuussa oleva Sami Takkunen.

Ei kai tässä tilanteessa voi ylireagoida? PuhdasPisteen mielestä ei

”Mielestämme kaikki keinot on käytettävä tässä tilanteessa, jolla yhteiskunnan rattaat saadaan taas nopeasti pyörimään ja taudin leviäminen loppumaan!” jatkaa Sami.

Ajatellaan tilanne, että työntekijä ilmoittaa aamulla, että hänellä on kuume noussut yöllä. Tietenkään hän ei mene töihin, mutta työpaikalla pitäisi heti ottaa koppi tilanteesta myös ja rajata mahdollinen leviäminen. ”Jos ajatellaan että kyseessä on ruokakauppa, kassat, sosiaalitilat ym. työntekijöiden tilat ja laitteet desinfioidaan. Henkilökohtaisesta hygieniasta muistutetaan ja tarvittaessa opastetaan! Jos on mahdollista, että tuo kaikki tehtäisiin ennen kuin muita työntekijöitä tulee töihin niin aina parempi.”

”Kyllähän se myös kertoo asiakkaille, että nämä asiat otetaan vakavasti, vaikka kauppa aukeaisi tunnin myöhempään tällaisessa tilanteessa. Kunhan asia viestitään oikein.”

Kaikkia töitä ei pysty etänä toteuttamaan, joten avuksi on tultava työpaikoille

Pitää muistaa, että Itä-Suomessa tämä epidemia ei vielä ole kunnolla alkanut, mutta oikeilla toimilla myös se on mahdollista pitääkin niin. Tällä hetkellä akuutteihin tilanteisiin pystytään vastaamaan tunneissa. Ja tietenkin akuutit tilanteet hoidetaan ensimmäisenä ja muita töitä sitten siirretään, jos mahdollista.

”Koska kaikkia töitä ei ole mahdollista etänä tehdä, pitäisi tarvittaviin toimenpiteisiin alkaa työpaikoilla. Pidetään toisistamme huolta! Viestikää työntekijöille ja asiakkaille avoimesti, miten tilanteisiin varaudutaan ja minkälaisia toimenpiteitä tehdään.” toteaa Sami lopuksi.

www.puhdaspiste.fi PuhdasPisteellä desinfiointimenetelmä valitaan asiakkaan tarpeen ja tilan käytön mukaan.