25.4.2017 klo 08:49
Uutinen

Digikonsultti ihmettelee: Yritykset täysin pihalla virtuaalitodellisuudesta

Virtuaalitodellisuudesta on kohistu jo parin vuoden ajan, mutta merkittävä osa suomalaisista pk-yrityksistä pitää teknologiaa huuhaana.

Suomalaiset pk-yritykset ovat pahasti jäljessä virtuaalitodellisuuden hyödyntämisessä. Koulutusyhtiö Sovelton seniorikonsultti Jari Kotolan mukaan yrityksistä suuri osa ei tiedosta vr-teknologian mahdollisuuksia.

– Ei yksinkertaisesti tiedetä, mistä on kysymys. Luullaan, että vr on nörttien juttu, jolla pelataan tekotodellisuuspelejä.

– Vaikea sanoa, mistä yleinen tietämättömyys johtuu. Osa yrityksistä suhtautuu virtuaalitodellisuuteen vanhakantaisesti.

Poikkeuksia on. Kotola kiittelee suomalaista peliteollisuutta, joka on ottanut pallon haltuun ja kehittää parhaillaan vr-sisältöä.

– Teknologiamyönteisissä yrityksissä, joissa on teknologiaan avoimesti suhtautuvia johtajia, tilanne on toinen.

Sovelto tarjoaa yrityksille puolen työpäivän mittaista työpajaa, jossa pääsee tutustumaan virtuaalitodellisuuteen ja lisättyyn todellisuuteen.

– Mielestäni yrityksissä pitäisi aloittaa projekteja, joissa selvitetään mitä vr tarkoittaa omien tuotteiden ja palveluiden kohdalla. Haasteena on se, että vaikka yritys kiinnostuisi virtuaalitodellisuudesta, ei löydy tekijöitä, jotka voisivat luoda palveluita.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi