9.1.2017 klo 10:12
Uutinen

Early Warning -palvelu auttaa yrityksiä talousongelmissa

Yleinen Teollisuusliitto rakentaa Early Warning -palvelua, joka ehkäisee yritystä joutumasta talousvaikeuksiin tai auttaa niihin jo joutunutta pääsemään pois ongelmista.

Suomen Asiakastieto Oy:n tietojen perusteella Suomessa on 53 900 mikro- ja pk-yritystä, joilla on vähintään yksi maksuhäiriö. Kaikista suomalaisista yrityksistä taloudellisesti riskialttiita yrityksiä on noin 100 000 kpl. Nämä riskiyritykset aiheuttavat rahoittajille ja Suomen valtiolle vuosittain satojen miljoonien luottotappiot.

Tilanteen korjaamiseksi YTL (Yleinen Teollisuusliitto ry YTL / HANNE-neuvottelukunta) rakentaa parhaillaan valtakunnallista asiantuntijaverkostoa, joka auttaa yrityksiä parantamaan johtamisen ja yrityksen taloudenhoidon taitojaan. Tämä Early Warning -palvelu sisältää erityisneuvonnan ja uudistamisen palvelut.

Erityisneuvonta on ennaltaehkäisevää palvelua yrityksille, jotta ne eivät joutuisi talousvaikeuksiin ja voisivat paremmin saavuttaa taloudelliset tavoitteet. Uudistaminen puolestaan on tarkoitettu yrityksille, jotka ovat talousvaikeuksissa, mutta joilla on vielä toivoa tervehtyä taloudellisesti.

Early Warning – palvelua tulee tarjoamaan 140 sertifioitua erityisneuvojaa ja 120 sertifioitua uudistajaa eri puolilla Suomea. Koulutus on käynnistynyt Uudenmaan, Kymenlaakson ja Itä-Suomen (Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan) alueilla syksyn 2016 aikana ja näiden alueiden sertifioiduilla erityisneuvojilla ja uudistajilla on valmiudet lähteä toteuttamaan Early Warning -palvelua. Koulutus laajenee kattamaan koko Suomen vuonna 2017.

Early Warning -palvelun tuloksena sekä erityisneuvonnassa että uudistamisessa yritys saa käyttöönsä konkreettisen toimenpidesuunnitelman tavoitteiden toteuttamiseksi. Erityisneuvonta maksaa yritykselle 200 € plus alv ja uudistaminen 1200 € plus alv.

Itä-Suomessa on menossa osittain ESR-rahoitteinen hanke, jossa erityisneuvonta maksaa 30 € plus alv ja uudistaminen 120 € plus alv yritykselle. Early Warning-palvelun jälkeen yrityksellä on mahdollisuus ostaa lisäpalvelua Early Warning-palvelun toteuttaneelta asiantuntijalta.

Lisätietoja asiasta saa oheisten linkkien kautta:

https://community.vismasolutions.com/groups/early-warning-palvelu

https://community.vismasolutions.com/groups/early-warning-palvelu-ita-suomi