15.10.2018 klo 13:02
Uutinen

Edullisten älypuhelinten kisa kiristyy Suomessa: Tässä ovat uusimmat haastajat

Älypuhelimesta ei tarvitse maksaa maltaita, vaikka haluaisi siihen lähes huippuluokan ominaisuudet. Honor ja Nokia kilpailevat samoista ostajista.

Samaan aikaan kun esimerkiksi Applen ja Samsungin huippupuhelinten hinnat ovat nousseet jo pitkälle yli tuhanteen euroon, kisa edullisten älypuhelinten markkinoilla kiristyy. Käyttäjillä on valittavanaan yhä useampia älypuhelimia, jotka tarjoavat kattavan määrän ominaisuuksia kohtuurahalla.

Huawei ja Nokia kisaavat tänä syksynä tiukasti edukkaiden puhelinten ostajista. Huawein sisartuotemerkki Honor sai viime viikolla täydennystä mallistoonsa 6,5 tuuman näytöllä varustetusta Honor 8X-mallista. Laitteen toimitukset jälleenmyyjille käynnistyvät 22.-26. kuluvaa kuuta.

Honor on ollut Suomessa suosittu puhelinmalli pitkälti hyvän hinta-ominaisuussuhteensa ansiosta. Uusimman mallin hinta on 229 euroa. Tällä rahalla ostaja saa 64 gigatavua keskusmuistia. Hinta nousee 329 euroon, jos tallennustilaa haluaa 128 gigatavua.

Honor 8X on kauttaaltaan lasipintainen puhelin. Laitteessa on huomattavasti kalliimmista puhelimista tuttu kasvontunnistusteknologia ja perinteisempi sormenjälkitunnistus. Takakameran kennossa on 20 megapikseliä, minkä lisäksi puhelimesta löytyy myös kuvien syvyysvaikutelmaa parantava kahden megapikselin kamera. Edessä on 16 megapikselin selfie-kamera. Huawei on säilyttänyt puhelimessa 3,5 millimetrin kuulokeliitännän.

HMD Global iskee Nokia-uutuusmallilla

Nokia-puhelimia valmistavan HMD Globalin vastaus edullisten älypuhelinten markkinoille on Nokia 7.1, joka tulee Suomessa myyntiin 5. marraskuuta. Uutuusmallin hinta täsmentyy myöhemmin mutta se sijoittuu 299 ja 349 euron väliin.

Nokia 7.1 tulee saataville 64 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Puhelimessa on 5,84-tuumainen näyttö, jossa on uuden Honorin tavoin ”lovi” näytön yläreunassa. Loven taakse on kätketty muun muassa 8 megapikselin etukamera. Takaa löytyy kaksoiskamera 12 ja 5 megapikselin kennoilla.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi