Eduskunnan yrittäjyysryhmän puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén sekä taustalla varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz ja Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari.
15.6.2023 klo 16:43
Uutinen

Eduskunnan yrittäjyysryhmä: Tarvitaan kansallinen suunnitelma osallistumisesta Ukrainan jälleenrakentamiseen

Eduskunnan yrittäjyysryhmän mukaan Suomi tarvitsee muiden maiden tavoin kansallisen suunnitelman Ukrainan jälleenrakentamiseen osallistumiseksi.

− Inhimillisten menetysten lisäksi venäläiset ovat tuhonneet merkittävällä tavalla maan infrastruktuuria. Ensisijaista on jatkaa monipuolista tukea Ukrainalle sodan voittamiseksi. Samalla katsetta on suunnattava jo jälleenrakentamiseen, sanoo eduskunnan yrittäjyysryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.).

Maailmanpankki on arvioinut jälleenrakennuksen hinnaksi vähintään 350 miljardia euroa.

− Se tarjoaa suomalaisyrityksille mahdollisuuden osallistua Ukrainan auttamiseen. Jotta työ olisi tehokasta, koordinoitua sekä tarkoituksenmukaisesti ja vaikuttavasti kohdennettua, tarvitaan suunnittelua, Sirén jatkaa tiedotteessa.

− Esimerkiksi Tanskassa on laadittu kansallinen suunnitelma Ukrainan jälleenrakentamista koskien ja Ruotsi on perustamassa Business Sweden toimistoa Kiovaan. Myös Suomen tulisi olla aktiivinen, sanoo puolestaan yrittäjyysryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.).

Lue myös Näiden alojen toimijoita toivotaan mukaan jälleenrakentamiseen

Viime lokakuussa perustettu eduskunnan yrittäjyysryhmä järjesti tällä viikolla keskustelutilaisuuden, jonka aiheena oli Ukrainan jälleenrakentaminen suomalaisten yritysten ja elinkeinoelämän näkökulmasta. 

Kannanotossaan Yrittäjyysryhmä muistuttaa, että suomalaisyrityksillä on paljon osaamista ja ratkaisuja, joita Ukrainassa tarvitaan. Puhdas energia, telekommunikaatio, terveysteknologia ja koulutus ovat kannanoton mukaan esimerkkejä suomalaisista vientituotteista, joille on kasvavaa kysyntää.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus