19.3.2021 klo 13:35
Uutinen

Ei kuntaa ilman yrityksiä – Lähilauantaina 20.3. tuetaan paikallista yrittäjyyttä

Miltä tuntuu, jos Varsinais-Suomessa ei ole tarpeeksi palveluita? Valitettavasti tämä on arkea jo useassa kunnassa, mutta myös torjuttavissa.

– 20.3. järjestetään ensimmäin Lähilauantai, jossa ovat mukana koko yrittäjäjärjestö: Suomen Yrittäjät, aluejärjestöt sekä paikallisyhdistyksiä, Varsinais-Suomen Yrittäjien viestintäsuunnittelija Suvi Uusitalo-Sirén kertoo.

Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

– Kun koronakriisi on kurittanut pk-yrityksiä jo vuoden, on nyt erittäin tärkeää tukea paikallista yrittäjyyttä. Ostos on yrittäjälle parasta tukea. Pelko on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja työpaikat ja palvelut katoavat pitkäksi aikaa, Uusitalo-Sirén sanoo.

Korona-aikanakin on mahdollista ostaa turvallisesti, kun noudattaa suosituksia ja muistaa kunnon maskit, käsihygienian ja turvavälit tai mikä on suositeltavaa: ostaa paikallisen yrityksen verkkokaupasta.

Koko yrittäjäjärjestö – paikallisyhdistykset kunnissa, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Suomen Yrittäjät valtakunnallisesti – on haastanut yrittäjiä mukaan kertomaan omista palveluistaan ja kehottamaan asiakkaita tukemaan paikallisia yrityksiä.

– Koronan vuoksi Lähilauantai painottuu someen. Siellä yrittäjä voi rakentaa esimerkiksi Lähilauantai-tarjouksen ja kuluttaja kertoa, mitä tuotteita tai palveluja on viimeksi hankkinut paikallisesta yrityksestä.

Osa Varsinais-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksistä on järjestänyt lauantaina 20.3. omia Lähilauantai-some-tempauksia. Esimerkiksi Vehmaan ja Turun Yrittäjät markkinoivat paikallisia yrityksiä Facebookissa. Naantalissa kaupunki ja Naantalin Yrittäjät tekevät yhteistä markkinointia mm. valotauluilla. Paimion Yrittäjät käynnistää Lähilauantaina virtuaalisen kuntavaalipaneelin Facebook-sivullaan.

– Paikallisyhdistyksemme ovat keksineet poikkeusoloissa moninaisia tapoja olla mukana Lähilauantaissa. Yrittäjiltä löytyy ideointi- ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa tässäkin asiassa, Uusitalo-Sirén toteaa.

Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaalle hyvä mahdollisuus tuoda esiin, mitä hänen mielestään kannattaisi tehdä, jotta palvelut omassa kunnassa säilyvät.

– Kannustamme kuntavaaliehdokkaita tuomaan Lähilauantaina esiin, miten he parantaisivat oman kuntansa yritysten toimintaedellytyksiä ja miten ehdokas on tukenut paikallista yrittäjyyttä.

Lisätietoja: www.lahilauantai.fi

Lähilauantai-materiaalipankki (some-bannereita, julistepohjia ym.) >>