8.5.2017 klo 16:34
Uutinen

EIP:ltä 25 miljoonan rahoitus suomalaisen MariaDB:n kasvuun

Euroopan investointipankki (EIP) myöntää 25 miljoonan euron rahoituksen suomalaiselle MariaDB:lle, joka kehittää maailman nopeimmin kasvavaa avoimen lähdekoodin tietokantaa.

Kyseessä on suurin kasvurahoitus, jonka EIP on myöntänyt millekään yritykselle Pohjoismaissa.

Rahoituksella on tarkoitus edistää MariaDB:n tuotekehitystyötä, jotta yritys pystyy palvelemaan kasvavaa kansainvälistä suuryritysasiakaskuntaansa. Lisäksi sillä tehostetaan yrityksen myynti- ja markkinointitoimintaa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Euroopassa MariaDB:llä on selkeä rekrytointitarve erityisesti Suomessa, jossa yritys aikoo palkata lähitulevaisuudessa tietokantoihin erikoistuneita kehittäjiä.

– EIP:ltä saamamme sijoitus auttaa meitä parantamaan MariaDB:n toimintakykyä ja kehittämään jatkossakin uusia ominaisuuksia. Rahoitus on osa monivaiheista strategiaamme vahvistaa MariaDB:tä eri markkina-alueilla, ja se tukee meitä yrityksen seuraavassa kasvuvaiheessa”, kertoo MariaDB:n talousjohtaja Kenneth Paqvalén.

Tietokantamarkkinoilla on käynnissä suuri murros, jossa MariaDB:n kaltaiset uudet toimijat mullistavat alan perinteisiä toimintamalleja nykyaikaisilla, avoimeen lähdekoodiin perustuvilla ratkaisuilla ja haastavat itseään isompia kilpailijoita.

Avoimen lähdekoodin tietokantoja otetaan jatkuvasti käyttöön eri puolilla maailmaa: esimerkiksi Telefónican, DBS Bankin ja Teleplanin kaltaiset suuryritykset tavoittelevat säästöjä ja modernisoivat liiketoimintaansa suunnittelemalla it-infrastruktuuriaan uudestaan.

toimitus@yrittajat.fi